Főépítészi sajtótájékoztató
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Főépítészi sajtótájékoztató

2020. szeptember 16. 11:40:20  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 16., szerda - Kirizsné Buják Marianna, Paks város főépítésze  védett épületek felújítására megemelt keretösszegű pályázatot és a beruházások előkészítéséhez fűződő településrendezési eszközök korrekcióját ismertette sajtótájékoztatóján a Polgármesteri Hivatalban, 2020. szeptember 16-án.

 

Elmondta: a védett épületek felújításával kapcsolatos pályázatot a második félévben is meghirdeti az önkormányzat. A pályázati anyag 2020. szeptember 30-tól elérhető Paks város honlapján, a beadási határidő 2020. november második napja.  

 

A képviselő-testület a pályázati keretösszeget a korábbi 3,5 millió forintról 10 millió forintra, az odaítélhető maximális támogatás összegét pedig a korábbi évekhez képest a duplájára emelte: műemlékek esetén 4 millió, helyi védettség esetén 2 millió forint a megpályázható összeg. Miután az érdeklődés csökkent az utóbbi időben, az egyéb feltételeken is javítottak, egy alkalommal hiánypótlásra is van lehetőség, a döntések után a városépítő bizottság dönt a pénzek kifizetéséről, nagyobb eséllyel azok pályázhatnak, akik a teljes körű felújításban gondolkodnak.

 

Paks Város Önkormányzata az atomerőmű bővítésre felkészülve korábban többször módosította a településrendezési eszközeit – tájékoztatott a város főépítésze. Szavai szerint ezek a módosítások jó irányt mutattak a tudatos városfejlesztés számára. Jelenleg a konkrét beruházások előkészítésén dolgoznak, mely során a településrendezési eszközök korrekciója is szükségessé vált.

 

A fejlesztéseknek jelentős része a várost érintő utak tervezéséből áll, amelyen a NIF Zrt.  megbízásából hat, különböző cég vesz részt. - Az úttervekből a tervező cégek a közeljövőben nyilvánosan elérhetővé tesznek Paks honlapján egy-egy bemutatót, ezekről kérdéseket lehet feltenni a tervező cégek felé az általuk megadott elérhetőségen – jegyezte meg.

 

Újságírói kérdésre válaszolva Kirizsné Buják Marianna elmondta, hogy kinevezése óta több jelentős projekten is dolgozik munkatársaival, az utak felújítások tervezése mellett az atomerőmű és a Paks II.-vel történt egyeztetések teszik ki jórészt a munkáját, ez utóbbiak a városfejlesztési anyagokat érintik elsősorban. Fogadóráján is sokan keresték már, a városlakók az új építések és átalakítások ügyében, illetve új társasházak megvalósítása ügyében érdeklődtek. +++x

Paksi Atomerőmű