A PDF közleménye
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A PDF közleménye

2020. szeptember 11. 22:54:43  nyomtatási kép

 

Magánszemélyként feljelentést tettek Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) képviselői a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. eladása miatt

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 11., péntek – Heringes Anita, a PDF képviselő-csoportja nevében az alábbi közlemény kiadását kérte a Paks-Press Hírügynökségtől:

 

Barnabás István, Heringes Anita, Horváth Zoltán, Kudorné Szanyi Katalin és Mezősi Árpád feljelentést tettünk a rendőrségen ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette alapos gyanúja miatt.

 

Mint ismert, a PHG Kft.-t a két tulajdonos, Paks Város Önkormányzata (a veszélyhelyzet miatt a testület nevében Szabó Péter polgármester eljárva) valamint a Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2020 márciusában, a veszélyhelyzet kihirdetését követő héten eladta összesen 8,3 millió forintért.

A PDF képviselőiként már ekkor meglepődtünk azon, hogy miért ezzel az intézkedéssel kezdődött a veszélyhelyzeti válságkezelés. Az eladás alacsony összege azonban még jobban meglepett minket.

 

Az elmúlt hónapokban képviselőként azon dolgoztunk, hogy magyarázatot keressünk erre. Többszörös iratbetekintés után sem tudtunk megnyugtató válaszokat kapni. A PHG Kft. a fellelhető iratok tanúsága szerint az eladáskor 37 millió forint értékű pénzeszközzel, közel 12 millió forint tárgyi eszközzel és tavaly év végén majdnem 43 millió forint kintlévőséggel rendelkezett, a mindössze 3,1 millió forintnyi kötelezettséggel szemben – és az elmúlt éveket a társaság nyereséggel zárta.

 

A veszélyhelyzet alatti sürgős eladás és a különös értékaránytalanság okára nem találtunk magyarázatot. Így mindkettő felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját. Bízunk abban, hogy az alapos rendőrségi eljárás fényt derít az ügy hátterére, és Paks lakosai, valamint az önkormányzati vagyon nem károsodik egy elsietett döntés miatt.

 

PAKS-PRESS 2020. szeptember 11. 22:54. +++

 

Képünk: a PDF képviselőcsoportja az önkormányzat testületi ülésén, 2020. szeptember 9-én.

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű