Pakson a bennmaradás a cél
Legfrissebb

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pakson a bennmaradás a cél

2020. augusztus 13. 20:50:57  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 13., csütörtök - Az NB I-ben maradás a cél a megfiatalított kerettel induló Paksi FC labdarúgócsapatánál, amely a szombati Újpest elleni nyitányon tartja teljesen elkészült stadionjának avatóját.

 

- A játékoskeret adott ahhoz, hogy a csapat a következő bajnokságot is az NB I-ben kezdje - mondta Haraszti Zsolt ügyvezető csütörtökön a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján, amelyen megjelent az egyesület hét nyáron igazolt játékosa is.

A paksi klubtól a 2019/20-as bajnokság végén többen, köztük meghatározó játékosok távoztak: elment Poór Patrik, Báló Tamás, Bartha László, Kecskés Tamás, Bor Dávid, valamint a házi gólkirály, Könyves Norbert.

 

A keret az MTK-tól érkezett Bognár Istvánnal, Lorentz Mártonnal, a Kaposvártól jött 191 centiméter magas középcsatárral, Ádám Martinnal, Nagy Richárd, Csősz Richárd és Sipos Zoltán középpályásokkal, Hegedüs Lajos kapussal egészült ki, továbbá a tolnaiak leigazolták a január óta náluk játszó, egykori mezőkövesdi csatárt, Sajbán Mátét. Az ügyvezető hozzátette: Könyves a ZTE-től visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

 

Osztermájer Gábor vezetőedző a kérdésre, mit vár csapata szereplésétől, azt mondta: a bajnokságban ugyanaz várható, mint eddig. A tréner szerint lesz a mezőnyben két kiemelkedő csapat, a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC, valamint további három-négy gárda, amelyek a harmadik-ötödik helyre esélyesek. A többiek viszont a kiesés ellen küzdenek majd.

 

- Olyan játékosok mentek el, akik sokat tettek a klubért, de már kifutóban voltak. Fontos kérdés, hogy Könyves góljait hogyan tudjuk pótolni, más típusú játékosok jöttek, változni fog a játékunk - jegyezte meg, majd Ádám és Böde Dániel mellett felhívta a figyelmet Sajbán Máté játékára is.

 

Balog Judit társügyvezető elmondta: reméli, hogy telt ház előtt rendezhetik az Újpest elleni mérkőzést az új, 4500 fős stadionban. Kiemelte: még soha nem adtak el annyi (500) bérletet, mint most. A mai napig több mint 2000 jegyet kelt el, de arra számítanak, hogy a 4500 szurkolót befogadó új stadionban, telt házzal kezdődik a szezon.

 

A szombaton 16 óra 30 perckor kezdődő meccset a szurkolók technikai jegy váltásával ingyen nézhetik meg, a mérkőzés előtt, 14.30-tól utánpótlás csapatok játszanak, szabadstílusú futballbemutató, mazsorettcsoport és rapkoncert szórakoztatja a közönséget. (mti)

 

Képünkön: Bognár Péter szakosztály-elnök beszél a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Új játékosokat mutattak be a szezonkezdet és a stadionavató előtt a Paksi FC-nél, 2020. augusztus 13-án. Ádám Martin, Csősz Richárd, Sipos Zoltán, Lorentz Márton, Hegedüs Lajos és Bognár István labdarúgók (b.-j.) Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű