Bemutatkozott Paks új főépítésze
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Bemutatkozott Paks új főépítésze

2020. július 24. 15:11:31  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. július 24., péntek – Paks szerkezetének, városképének változása várható az új blokkok megépítésével, a folyamatot az önkormányzat olyan szakemberre bízza, aki város lakója, megfelelő képesítésekkel, szakmai előélettel és önkormányzati tapasztalatokkal bír – mondta Szabó Péter polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen Kirizsné Buják Mariannát, Paks város új főépítészét mutatták be az újságíróknak.

 

Az új főépítész Horváth Andrást váltja. Kirizsné Buják Marianna korábban az ERBE munkatársa volt, jelenleg a paksi atomerőmű Építész Műszaki Osztályán állapotfelügyeleti vezetőként dolgozik. Építész- és településmérnök, tanár. Paks város főépítészi feladatait megbízási szerződés keretében, 2020. július 1-jétől látja el – hangzott el a Városházán tartott tájékoztatón.

 

- Abban bízom, hogy olyan munkát tudok végzeni, amely közös megelégedésre szolgál – fogalmazott bevezetőjében az új főépítész. Szavai szerint Paks jó adottságokkal bír, jóllehet vannak még kihasználatlan területek, mint például a Duna-part, vagy a védett épületek megtartása és megújítása. A formák és a színek harmóniáját megtartva figyelembe veszi majd a közösség véleményét is – fűzte hozzá. A munka kezdésével egyidőben türelmet kért, és azt ígérte, hogy fogadórákon lakossági egyeztetésekre is lehetőség lesz.

 

Az óvárost karakterjegyeiben megvédő, átgondolt, értéket képviselő építészeti stílust ígért a főépítész a sajtótájékoztatón.  

 

Bemutatkozott Paks új főépítésze

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. július 24., péntek - Kirizsné Buják Marianna, Paks város új főépítésze és Szabó Péter polgármester a bemutatkozó sajtótájékoztatón a Városházán, 2020. július 24-én. (Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++

x

Paksi Atomerőmű