Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

2020. június 29. 12:14:37  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 29., hétfő – Egy hét múlva nyitják meg kapuikat az Erzsébet Napközis Táborok Pakson, a programokról és gyermek táboroztatás részleteiről Szántó Zoltán alpolgármester és Márkus Zalán, a Csengey Kulturális központ vezetője tájékoztatta az újságírókat hétfőn.

 

Erzsébet Napközis Táborok első turnusa a következő hétfőn, két húsz fős csoporttal indul, a sorozat július 6-tól augusztus 14 –ig tart, összesen hat héten keresztül, a 240 férőhely az előzetes jelentkezések alapján már megtelt – tájékoztatott Szántó Zoltán. Ismertetése szerint az Erzsébet táborokra a közművelődési intézmények pályázhattak, összesen 12 pályázatot nyújtottak be. A létszám nem lehet több, azonban várólistás jelentkezésre még van lehetőség. 

- A változatos programokban napi négyszeri étkezést biztosítanak a Rákóczi iskolában, a kirándulásokra úti csomagokat is adnak a gyerekeknek – mondta el.

 

A táborok részletes programját Márkus Zalán ismertette. Szavai szerint a gyerekek egy-egy csoportja minden reggel a Rákóczi Iskolában illetve a Csengey Művelődési Központban kezdenek, többek között lesz természetjárás, kézműves foglalkozás, görkorcsolya, lovaglás, lovaglás, lovaskocsikázás, íjászat, kézműves foglalkozás, látogatás az atomerőmű múzeumban és strandolásra is lesz lehetőség, minden csoportot három pedagógus kísér. 

– A gyerekeket tájékoztatjuk a pandémiás elővigyázatosságra való szükséges óvintézkedésekről is – tette hozzá Márkus Zalán.

 

A táborozás egyszeri önköltsége 500 forint, a tanulók hét – tizennégy éves korig vehetnek részt a táborban, a csoportok maximum 20 főből állhatnak – hangzott el még a tájékoztatón.

 

Újságírói kérdésre válaszolva elmondták, hogy ingyenes táborokat szervez a nyáron ASE, a Szivárvány Egyesület, ugyanakkor a sóstói táborra nem lesz lehetőség, mert az ottalvós táborokat az idén a pandémiás helyzetre való tekintettel - nem tartják meg.

 

Képünkön: Hétfőn nyitják meg kapuikat az Erzsébet Napközis Táborok Pakson, a programokról és gyermek táboroztatás részleteiről Szántó Zoltán alpolgármester (j.) és Márkus Zalán, a Csengey Kulturális központ vezetője tájékoztatta az újságírókat 2020. június 29-én.

Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű