Gerjen a fejlődés útjára lépett
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Gerjen a fejlődés útjára lépett

2020. június 22. 21:32:29  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 22., hétfő – Rövidesen megújul az óvoda, a bölcsőde, újra egyházi fenntartású lehet az általános iskola, elkészült a település kamerarendszere, a tervezett lakópark kiépítéséhez szükséges infrastrukturális beruházás és a tervdokumentáció a gerjeni víz- és szennyvízhálózat kiépítésére – mondta el egyebek között Gerjen polgármestere a Paks FM Rádió, „Adásban” című műsorában, vasárnap. A szerkesztő-riporter Somodi-Solymos Eszter volt.

 

Romhányi Károly felidézte, hogy a korábbi tervek és elképzelések alapján újjászületnek a település jövőjét is részben meghatározó gyermekintézmények, vagy a Hivatal előtt az újjávarázsolt játszótér, és szintén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak köszönhetően a Tájház felújítása is napirenden van.

 

– A családbarát intézkedések mellett szinte minden korosztályra gondolunk – folytatta a település vezetője. Gerjent 1250 ember lakja, de mint fogalmazott, a paksi bővítés jó lehetőséget kínál arra, hogy tovább fejlődjenek a szolgáltatások, és ezzel egy új fejlődési pályára álljon a település.

 

Ezeket a törekvéseket támogatja a helyben megújult kommunikációs rendszer, amely magában foglalja a falu WEB –és közösségi oldalát, a nyomtatott újságot, és szórólapos megoldásokat. Romhányi Károly saját közösségi oldalával is támogatja gyors információk megszerezhetőségét. A településről egy kisfilm is készült – fűzte hozzá.

 

– A megújulás másik brandjeként elkészült egy logó, az "Otthonod jövője Gerjen”, szlogennek az, az üzenete, olyan stabil lehetőséget biztosítunk családok számára, ahol a jövőjét bárki meg tudja találni ebben a kistelepülésben – húzta alá. - A lakóparki fejlesztésnek köszönhetően 3-4-500, adott esetben ezer ember is érkezhet új lakóként Gerjenbe, azt szeretnénk, hogy a beköltözők is gerjeni lakosnak érezzék magukat – erősítette meg Romhányi Károly.  

 

A polgármester kiemelte, hogy az épülő Kalocsa-Gerjen Duna-híd, és a Gerjen-Paks összekötő út megvalósítása lehetőséget ad majd arra, hogy a falu kitörjön a zsáktelepülések összes gondjából. - További tervek között ott lesznek majd az új családi házak, esetleg egy új ipari zóna, vagy kikötő – sorolta.

 

- Bízom abban, hogy a következő két év nagymértékben befolyásolja az életünket, új munkahelyek születhetnek, ennek egyik feltétele egy logisztikai központ, egy kombinált ipari zóna lenne, amely a környékbeli pár település munkavállalói számára is lehetőség – mondta Romhányi Károly, a Paks FM rádió műsorában. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű