Gimnázium: eredményes érettségi volt
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Gimnázium: eredményes érettségi volt

2020. május 28. 11:56:39  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 28. csütörtök – A tavalyi év átlagával azonos eredmények születettek Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban a május negyedikén, a járványügyi veszélyhelyzetben megtartott érettségi vizsgán – közölték a Paks-Press Hírügynökséggel, csütörtökön. Az új helyzet új, a továbbiakban is hasznosítható módszertani, oktatáspedagógiai tapasztalatainak feldolgozása is megkezdődött az intézményben.

 

A már hivatalos eredmények ismeretében tudható, hogy a 103 vizsgázó azonos szinten teljesített a korábbi átlagokhoz képest. A vizsgázók a közismereti tárgyakból, magyar matematika, történelem valamint nyelvekből, angol, német, latin tárgyakból egyaránt jó teljesítettek, annak ellenére, hogy a vírus miatt elrendelt iskolalátogatási tilalom otthoni tanulásra kényszerítette a tanulókat.

 

 A fiataloknak az a döntése, miszerint érettségit most tesznek és nem élnek a halasztás lehetőségével az motiválta, hogy szeretnének tovább tanulni és igazán sikeres vizsga a frissen tanult anyag közelében lehetséges.

- A legjobb tudás birtokában tett vizsga helyes döntésnek bizonyult – mondta a Paks-Press Hírügynökségnek az intézmény igazgatója. Csajági Sándor aláhúzta: mint a diákok, mint a távoktatásban résztvevő pedagógusok jó teljesítményét igazolja az eredmény.

 

– A különböző internetes oldalak és módszertani lehetőségek új tapasztalatai nagy valószínűséggel a korábbi oktatási rendhez való visszatérés után is megmaradhatnak, ezek feldolgozása folyamatban van, jóllehet az internetes és a hagyományos oktatás mennyiségi és minőségi viszonyainak egyensúlyára továbbra is ügyelni kell – tette hozzá az igazgató.

– A most megszerzett kényszerű tudás akár több év tapasztalatát is magába sűrítheti – jegyezte meg.

 

Csajági Sándor felidézte, hogy az érettségi napján az intézményben tanúsított fegyelem és a figyelem szintén hozzájárult az eredményes vizsgához. Az érettségi vizsgaszabályzat betartása és a meglévő szükséges óvintézkedések mellett tartják meg az egyes tárgyakra kijelölt szóbeli vizsgákat is.

A június 11-12 között megtartandó szóbeli vizsgák és záró adminisztráció után az intézményben a végzős diákok számára, nyílt térben, a bizonyítványok átadásakor tartanak a díszudvaron búcsúztatót. Az esemény felidézi majd a ballagás egyes részleteit is.

 

Az igazgató említette, hogy meglepetéssel is készülnek az érettségizőknek, de a részleteket nem árulta el. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű