Koronavírus - sajtótájékoztató
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Koronavírus - sajtótájékoztató

2020. április 03. 13:18:21  nyomtatási kép

Polgármesteri és orvos főigazgatói sajtótájékoztató a Városházán

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. április 3., péntek – Szabó Péter polgármester és Dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos a járványügyi helyzet paksi aktualitásairól tájékoztatta a média munkatársait a Városházán, pénteken.

 

- Amennyiben hatósági ellátásra kerülne sor Pakson, az otthoni ellátás hiányát pótlandó, nyolc önkormányzati bérlakást alakítunk át, bútorozásuk Cseresznyésből megkezdődött - közölte Paks polgármestere.

 

Szabó Péter elmondta, hogy a háziorvosok és gyermekorvosok részére újabb 500 sebészi szájkendőt biztosítottak, elkezdődött a lakossági maszkok kiszállítása és ezen felül újabb 5000 érkezett az önkormányzathoz.

 

- Ennek megfelelően teljesíteni szeretnék a húszezer maszk szétosztását - legkésőbb egy hét múlva befejezni – mondta el. Szavai szerint megkezdődött az FFP3-as maszkok beszerzése is az egészségügyi és a szociális dolgozók számára, ezt a következő hét elejére várják. Az ingyenes közlekedésüket továbbra is biztosítják.

Szabó Péter szólt arról is, hogy a szállásadókkal folyamatos a kapcsolat, az önkéntes, vagy hatósági karanténok ellátásra szükség esetén őket is felkérik. Ezt megelőzően az állami népegészségügyi szolgálat tájékoztatja önkormányzatot azokról az esetekről, amikor valaki nem tudja önállóan biztosítani a kötelező karantén feltételeit. – A hatósági karantén betartását a rendőrség felügyeli – fűzte hozzá a polgármester.

 

– Az egészségügyi szakellátásban hétfőtől az egykapus beléptetési rendszer lép életbe, Pakson a központi rendelőintézetbe kizárólag a város felőli, fotocellás belépés lesz lehetséges – közölte Dr. Bodnár Imre főigazgató. Elmondta, hogy a belépéskor egy nyilatkozatot is ki kell tölteni, hogy az érkező személy nem volt veszélyeztetett helyzetben.

 

Közölte azt is, hogy két esetben volt Pakson igazolt koronavírusos megbetegedés, amelyekben a kontaktok negatívak voltak, az egyik esetben a család is karanténban van. Megjegyezte, hogy vizsgálat alatt további más személyek is vannak.

 

A főigazgató további tájékoztatása szerint az ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat az időarányos szabadságok kivételére kérték, otthoni készenlétet rendeltek el, a kellő védőeszközöket kiosztották.


A paksi egészségügyi ellátásban a rendelési időben való konzultációs lehetőség továbbra is fenn áll, a fogorvosi ellátás csak sürgős esetben lehetséges – közölte. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű