Egy dolgozó tesztje pozitiv az erőműben
Legfrissebb

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egy dolgozó tesztje pozitiv az erőműben

2020. március 31. 20:42:21  nyomtatási kép

 

Koronavírus –

 

Atomerőmű: egy dolgozónk megfertőződött, a környezetének első tesztje azonban negatív   

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 31., kedd – Az atomerőmű egyik üzemviteli területen dolgozó munkatársának második tesztje koronavírus pozitív lett, a környezetében dolgozó tizenöt munkavállaló első tesztje azonban negatív – közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója kedden.

 

Dr. Kovács Antal a Paks FM rádió mai, 18 órás hírét megerősítve elmondta: munkatársuk már tizenkét napja karanténban volt, de miután olyan tüneteket észlelt magán, hogy ez indokoltnak tűnt tesztet végeztetett el magán. Ennek első eredménye negatív lett, azonban tegnap, hétfőn este mért teszt azonban már pozitív képet mutatott.

 

Az erőmű kommunikációs igazgatója ismertette: azokat a kollégákat, akik vele érintkeztek, ma kedden, elvégezték rajtuk a tesztet, az első vizsgálatuk negatív eredmény mutat. Ezt egy második teszt követi és annak az eredménye után lehet csak teljesen megnyugodni - reménykedünk, hogy a fertőzés nem halad tovább - tette hozzá.

 

- Az erőművet nem tervezzük lezárni, de kialakítottunk egy olyan rendet, amely tovább fokozza a biztonságot, és bízunk abban, hogy a fertőzés nem terjed tovább – húzta alá. Kiemelte, hogy a kollégát időben karanténba helyezték.

 

Dr. Kovács Antal nyomatékosan megerősítette, hogy az atomerőmű korábban már megtette azokat a szükséges védelmi intézkedéseket, amelyet ilyenkor a protokoll előír. - Szétválasztottuk a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítés és a tisztítás-takarítás is része a védekezésnek, a dolgozók egy jelentős része továbbra is távmunkában dolgozik és nem jár be az erőműbe – mondta el.

 

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója folyamatos tájékoztatást ígért. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű