Egy dolgozó tesztje pozitiv az erőműben
Legfrissebb

- Kötelező maszkviselés

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egy dolgozó tesztje pozitiv az erőműben

2020. március 31. 20:42:21  nyomtatási kép

 

Koronavírus –

 

Atomerőmű: egy dolgozónk megfertőződött, a környezetének első tesztje azonban negatív   

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 31., kedd – Az atomerőmű egyik üzemviteli területen dolgozó munkatársának második tesztje koronavírus pozitív lett, a környezetében dolgozó tizenöt munkavállaló első tesztje azonban negatív – közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója kedden.

 

Dr. Kovács Antal a Paks FM rádió mai, 18 órás hírét megerősítve elmondta: munkatársuk már tizenkét napja karanténban volt, de miután olyan tüneteket észlelt magán, hogy ez indokoltnak tűnt tesztet végeztetett el magán. Ennek első eredménye negatív lett, azonban tegnap, hétfőn este mért teszt azonban már pozitív képet mutatott.

 

Az erőmű kommunikációs igazgatója ismertette: azokat a kollégákat, akik vele érintkeztek, ma kedden, elvégezték rajtuk a tesztet, az első vizsgálatuk negatív eredmény mutat. Ezt egy második teszt követi és annak az eredménye után lehet csak teljesen megnyugodni - reménykedünk, hogy a fertőzés nem halad tovább - tette hozzá.

 

- Az erőművet nem tervezzük lezárni, de kialakítottunk egy olyan rendet, amely tovább fokozza a biztonságot, és bízunk abban, hogy a fertőzés nem terjed tovább – húzta alá. Kiemelte, hogy a kollégát időben karanténba helyezték.

 

Dr. Kovács Antal nyomatékosan megerősítette, hogy az atomerőmű korábban már megtette azokat a szükséges védelmi intézkedéseket, amelyet ilyenkor a protokoll előír. - Szétválasztottuk a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítés és a tisztítás-takarítás is része a védekezésnek, a dolgozók egy jelentős része továbbra is távmunkában dolgozik és nem jár be az erőműbe – mondta el.

 

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója folyamatos tájékoztatást ígért. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű