Polgármesteri és főigazgatói tájékoztató
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Polgármesteri és főigazgatói tájékoztató

2020. március 25. 10:01:53  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 25., szerda – Az önkormányzatnál meghozott új döntésekről és az általános paksi egészségügyi helyzetről számolt be Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos szerda reggeli sajtótájékoztatójukon.

 

A polgármester beszámolója szerint rendkívüli jogrendben hozott intézkedések alapja, hogy a polgármester gyakorolja a képviselő testület jogköreit. E jogkörében meghozott új döntések közé tartozik, hogy már ezen a héten ezer új maszkot rendeltek és a következő héten is további ezer érkezik be, ezeket a szociális, az egészségügyi és hivatali dolgozók kapják meg.

Szabó Péter arról is tájékoztatott, hogy helyi cégeknek átadott megrendelés alapján 10 ezer darab készül el, majd 20 ezer mosható maszkot a lakosság számra biztosítanak a következő időkben.

 

A védekezés pénzügyi fedezeteként a polgármester saját jogkörében döntött arról, hogy elkülönített tartalékként, felhalmozási és céltartalék keretből 125 millió forint összegben a költségvetésben pénzügyi alapot hoznak létre.

 

Bodnár Imre főigazgató szavai szerint a helyi egészségügy átállt az új helyzetre, felidézte, hogy a nem vényköteles illetve a vényköteles gyógyszerekhez való hozzájutás a telefonos orvosi konzultációt követően az e-receptek úgynevezett felhőben történő megrendelése alapján hozzáférhetők. - Egyre többen értik meg ennek szükségességét – fűzte hozzá. Kérte, hogy a megelőzés már korábban is ismertetett szabályait tartsák be, ezek mellett kitért a szájmaszkok viselések szabályaira is.

 

Ismertette, hogy mindenkinek az egyedi döntése, hogy visel-e arcmaszkot vagy sem, de érdemes megfontolni a maszkviselést, vagyis tisztában vagyunk a maszkviselés szabályaival és rendszeresen tudjuk azt cserélni, ha fertőző betegről gondoskodunk.

A maszkot viselni abban az esetben szükséges, ha betegek vagyunk, köhögünk vagy tüsszögünk, függetlenül attól, hogy a koronavírus okozta a betegséget vagy sem. Készen kell állni arra, hogy a higiéniás előírásokat is be kell tartani, például rendszeresen, alaposan megmossuk a kezünket.

Aláhúzta, hogy az egészséges embereknek felesleges maszkot viselnie, ugyanis a készletek felvásárlása, a maszkok otthoni felhalmozása sokkal károsabb lehet, mint amennyi előnnyel jár, hiszen éppen azoknak nem juthat, akiknek valóban szüksége van ezekre az eszközökre. 

Hozzátette, hogy a gyógyásztati központ munkatársai maguk is varrnak szájkendőket.

 

Újságírói kérdésre Szabó Péter elmondta, a jelenlegi helyzetben is a városi nagyberuházások folytatódnak, mindaddig, amíg más rendelkezések nem lépnek életbe. +++  

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű