Paks – az egészségügyi ellátás változásai
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks – az egészségügyi ellátás változásai

2020. március 17. 08:22:20  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 17., kedd  -  Dr. Bodnár Imre főigazgató azt követően tájékoztatta az újságírókat az egészségügy helyi ellátásának változásairól, hogy Dr. Kásler Miklós miniszter és dr. Horváth Ildikó államtitkár intézkedéseket rendelt el  a koronavírus pandémia miatt.

 

Ismertette: 2020. március 16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor történik meg, ha arra sürgős szükség van, például életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében. Az előjegyzett betegeket folyamatosan tájékoztatják az új helyzetről. A közvetlen betegellátásban csak 65 év alatti orvos, szakdolgozó vehet részt, a különféle munkacsoportokban is távkonzultációs kapcsolattartást tartanak. Az alapellátás esetén a munkamegosztás átszervezéséhez a járási járványügyi szakemberek bevonása is kérhető.

 

Dr. Bodnár Imre főigazgató a Paksot érintő részletekkel is szolgált. A fürdőgyógyászat tegnaptól, az egynapos sebészet mától, az endoszkópia szerdától nem fogad betegeket, sürgős esetekben az ellátást a szekszárdi kórház vállalhatja.

 

A várókban legtöbben tízen tartózkodhatnak, ezért ennek megfelelően engedik be a betegeket az intézménybe. Egyes rendeléseken részleges rendelés valamint az alacsonyabb betegszám is előfordulhat, ilyenek lehetnek a fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, vagy sebészet. Röntgen-vizsgálat csak légúti betegségek és baleseti események miatt készülnek.

 

Az ultrahang-előjegyzéseket csak orvosi egyeztetés alapján sürgős esetekben végzik el. A szemészeti szakellátás szünetel – közölte Dr. Bodnár Imre a főigazgató főorvos. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű