Képviselő testületi ülés
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Képviselő testületi ülés

2019. december 17. 16:29:01  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 17., kedd – Paks képviselő testülete a vízvezetékek rekonstrukciójának aktualitásairól, az új városközponttal kapcsolatos tulajdonviszonyok rendezéséről, az új uszoda és élményfürdő engedélyezési dokumentumainak előkészítéséről is tárgyalt.

 

Szabó Péter polgármester előterjesztésében a testület elé került a város vízvezetékrendszerének rekonstrukciós kérdése, nemcsak a település általános és biztonságos ellátása okán, hanem azért is, mert a Paks II. beruházás igényeit ebből a szempontból is figyelembe kell venni. Az elmúlt év során egy általános felmérésű tanulmány készült el.

 

A teljes közigazgatási területre vonatkozó kapacitásbővítéshez a magyar Kormánytól közel kétmilliárd összegű, célzott támogatás érkezik az önkormányzathoz, a vízellátás, a szennyvíz- és csapadékvíz elvezetés tervezésére. Szabó Péter két részletét emelte ki a projektnek, az egyik az elavult 500-as Sentab vezetékek cseréje, a másik a Pollack Mihály utcától északra fekvő, 22 hektáros terület, létesítés előtt álló új lakóövezetének ellátása.

 

Ugyanezen a területen rendezni kell a tulajdoni viszonyokat is, mint ahogyan az új városközponttal kapcsolatban is, a volt konzervgyári területen. Mint az korábbról ismeretes, itt különböző kiszolgáló, adminisztratív létesítmények kapnak helyet. A tulajdonviszonyok rendezésére szintén célzottan, kétmilliárdos összeg érkezik az önkormányzathoz.  

 

Az új uszoda és élményfürdő engedélyezési dokumentumait is előkészítik. Az ötvenszer huszonöt méteres uszoda mellé épül tanmedence és szauna is, a jelenlegi strand mellett.

 

Az egyebek napirendben felvették az úgynevezett igény-vezérelt buszjáratok működési aktualitásait is. Egész Paks területére vonatkozóan kiterjesztenék a lehetőségeket, de a 2020-as év még a teszt időszaka.

Szabó Péter elmondta egy másik felvetés okán, hogy még ebben az évben, vagy jövőre ismét megkapják a kutyamenhelyen az állatok, az oltásaikat.

A polgármester ígéretet tett arra is, hogy fontos kérdésekben a testület tagjait, a testületi üléseken kívül is folyamatosan tájékoztatja majd. +++x

Paksi Atomerőmű