Az emberek között tanulom a képviselőséget
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Az emberek között tanulom a képviselőséget

2019. december 17. 09:07:12  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 16., hétfő - A képviselőség nem úgy működik, hogy azt valaki az édesanyjában megtanulta – fogalmazott az évtizedes képviselői múlttal bíró Ulbert Sándor, a hétfői lakossági fórum előtt, újságíróknak. A kettes körzet sok-sok gondját ismerő egyszerű, őszinte ember benyomását keltve sorolta fel azokat a teendőket, amelyek a következő évben, években rá és a képviselő-testületre várnak.

 

Említette az árkokat, a vízelvezetőket, a Hajnal, a Halász és a Keskeny utca lakónak gondjait, a játszótereket és közöket, a piactéri parkolóház megvalósításának lehetőségeit, a templomtér felújítását, a közlekedés problémáit.

- Vannak megakadt dolgok, ilyen a Kossuth utca, vagy a főutca első szakaszának rekonstrukciója is, mondta, de rajta leszek, úgy persze nehezebb, ha az ellenzék próbál segíteni, de nem úgy, ahogyan azt kellene.

 

Ez annak kapcsán vetődött fel, hogy az utóbbi időben szinte rendszeresen céltáblája az ellenzéknek, különösen Barnabás Istvánnak, aki már több évtizede koptatja a képviselői széket, de most nem ő a gazdája az egyik kulcsfontosságú helynek, a gazdasági bizottságnak, és még csak nem is alpolgármester. Erről a vélhető frusztráltságról is mondta Ulbert Sándor, hogy van, aki évekig "mis-másolt", aki most azzal vádol minket, hogy az utóbbi két évben nem hagyták semmit se csinálni, amire az a kérdés, hogy akkor minek vette fel a fizetését.

 

Az ellenzéki Deák Egyesület által, a jellegzetesen nyomulással vádolt Fidesz-KDNP pártszövetségben Ulbert Sándort állás –és pozícióhalmozással jellemezte, a képviselő azzal válaszolt, hogy lehet, több bizottságban és önkormányzati helyen, vagy iskolában dolgozik, de ez nem jelent pénzhalmozást.

 

Volt korábban, hogy a szemére vetették, hogy mit keres az egészségügyi bizottságban, orvosi végzettség nélkül. Ezt is felidézve, Ulbert azzal verte vissza a támadásokat, hogy neki nem az a dolga, hogy receptet írjon fel, de még Pásztor Hilda főorvos idejében megoldotta a hétvégi ügyelet problémáját. 

Ulbert Sándor szerint, nem az lényeg hogy hány diplomája van valakinek, aki tisztséget vállal, dolgozzon. De én megtettem, amit meg lehet tenni - húzta alá.

 

Van helye a testületben a vitáknak, a vezető párt szövetségnek ezzel meg kell tanulnia együtt élni, az elkövetkezendő öt évben. - A magamutogató szócséplésnek nem sok értelme van, de amíg ellenzék segíteni akar azzal, hogy a gondokat felveti, akkor esküjük szerint járnak el – fogalmazott Ulbert Sándor.

 

Képünkön: Ulbert Sándor a képviselő-testületi ülésen. +++

x

Paksi Atomerőmű