Paks FM néven, egy éves a helyi rádió
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Paks FM néven, egy éves a helyi rádió

2019. december 13. 10:21:28  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 13., péntek – Egy évvel ezelőtt nem a születést, hanem az újjászületést éltük meg – mondta Strasszer Andrea ügyvezető azon a sajtótájékoztatón, amelyen az újraindulás egy éves évfordulója alkalmából tartottak Süli János miniszter és Szabó Péter polgármester jelenlétében, a Polgármesteri Hivatalban, pénteken.

 

Egy éve dolgozik a helyi rádió Paks FM néven, ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót. Az ügyvezető szavai szerint huszonhárom évi rádiózás után a hallgatók és támogatók is melléjük álltak.


- Megmaradhatott a város rádiója, és mi ezt azzal háláltuk meg, hogy az elmúlt egy évben a lehető legnagyobb energiát fektettünk abba, hogy megmutassuk a helyi rádió erejét, fogalmazott Strasszer Andrea.

 

Hozzátette, az eltelt egy évben, ez abban is megmutatkozott, hogy mennyi embert tudtunk mozgósítani különböző akciók alkalmával, például a tavaszi szemétszedési akciónál, vagy a decemberi csokoládégyűjtésnél. Mindezek mellett frissült a stáb, új, fiatal kollégáknak tudtak munkát adni, állást biztosítani.

- A paksi rádió bizonytalan helyzetű két évében csak tovább erősödött, az elmúlt egy évben pedig minden eddiginél szilárdabbá vált, húzta alá az ügyvezető. 

 

- Egy rádió mindig több, mint egy médium, mint műsorszolgáltató: egy rádió a közösség motorja, összetartó erő, színfoltja egy régiónak, egy városnak. Közösségteremtő ereje van, hiszen segít a bajban, összeköt a kérdésekben, hangot ad a kisembernek, csatornát biztosít az információknak – mondta el Somodi-Solymos Eszter vezető hírszerkesztő.


Szavai szerint a helyi rádió országos versenytársaihoz képest a helyi hírekben verhetetlen, hiszen a helyi híreket első kézből, hitelesen, a helyszínről biztosítja a hallgatóknak. - Célunk, hogy a lakosság minél több információval rendelkezzen a közéletről, a kultúráról, a programokról, a sportról és megyénk kardinális témájáról: az atomenergetikáról is – tette hozzá.

 

Mint az a tájékoztatón elhangzott, Paks centruma a régiónak, így a műsorok, riportok, tudósítások és hírek kiemelt jelentőséggel bírnak a hiteles, valós információszolgáltatás terén.

 

- Az évszázad beruházása előtt is biztosítjuk a lehetőséget, hogy a növekvő információt, felhívást eljuttassuk a hallgatókhoz, amely nemcsak a Paks II. projekt minél gördülékenyebb megvalósulása érdekében fontos, hanem a lakosság számára is, hiszen megkönnyítjük a tájékozódást és a felkészülést arra az időszakra, amikor Paks egy másik, új élete is elkezdődik – húzta alá a rádió vezető hírszerkesztője.

 

Süli János a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a helyi rádió szerepe felértékelődik a tájékoztatásban, nemcsak az atomerőmű működése okán, hanem azért is, mert a Paks II. projekt előrehaladásával szükség lesz a fontos információk továbbadására. 

A városkörnyék élete megváltozik, növekedik a lakosság száma az ideérkezőkkel, az elhelyezésük Kalocsán és az agglomerációban valószínű. Ebben segíthet az új Paks-Kalocsa híd is. 187 milliárd forint áll rendelkezésre az utak rekonstrukciójára, a tervek szerint 300 kilométer felújítás és 60 kilométer hosszban új utak épülnek Paks környékén.

 

Szabó Péter polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a naprakész információk tükrözik az összefogást a városban és a rádiós, könnyed szórakoztatásnak is helye van.

 

A PAKS FM első közvélemény-kutatása az idén ősszel elkészült, az eredmények szerint rádió piacvezető a városban.


    

Egy éves a helyi rádió - sajtótájékoztató

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 13., péntek – Süli János miniszter, Szabó Péter polgármester, Straszer Andrea ügyvezető és Somodi-Solymos Eszter vezető hírszerkesztő a PAKS FM rádió egy éves születésnapi sajtótájékoztatóján, a Polgármesteri Hivatalban, 2019. december 13-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű