Képviselő-testületi ülés – közmeghallgatás
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Képviselő-testületi ülés – közmeghallgatás

2019. december 11. 16:02:50  nyomtatási kép

  

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 11., szerda – A paksi önkormányzat, a hatályos rendelkezések alapján évenként közmeghallgatást tart. A közmeghallgatásra egy paksi lakos jelentkezett, Majoros János többek között, a paksi vasútállomás és környékének rendezését kérte.

 

Felvetése szerint a paksi vasútállomás elhanyagolt állapota a hatos út felől érkezőkben nem a legjobb benyomásokat kelti, akkor, amikor a város önmagában is szép, és alkalmas számos helyen a turizmus érdeklődésére. Azt kérte az önkormányzattól, hogy tegyenek lépéseket ebben az ügyben, legyen gazdája az épületeknek, különös tekintettel arra, hogy a kerékpárút is ott halad el. Javasolta, hogy legyenek az épületek esetleg a vendéglátás színterei is.

 

Válaszában Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a tulajdoni viszonyok áttekintése után területrendezésben gondolkodik a Polgármesteri Hivatal. Felveszik a kapcsolatot a tulajdonos Magyar Államvasutakkal is.

 

Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző a képviselők és Majoros János tájékoztatására elmondta, hogy várhatóan felújítják a pályatestet Mezőfalva és Paks között, annak okán, hogy a teherszállítás elindulhasson a Paks II. projekt szükségleteinek megfelelően. Sor kerülhet az állomás megújítására is.

 

Majoros János után több paksi lakos a közmeghallgatásra nem jelentkezett, ezzel a meghallgatást Szabó Péter polgármester lezárta. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű