Képviselő-testületi ülés – közmeghallgatás

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Képviselő-testületi ülés – közmeghallgatás

2019. december 11. 16:02:50  nyomtatási kép

  

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 11., szerda – A paksi önkormányzat, a hatályos rendelkezések alapján évenként közmeghallgatást tart. A közmeghallgatásra egy paksi lakos jelentkezett, Majoros János többek között, a paksi vasútállomás és környékének rendezését kérte.

 

Felvetése szerint a paksi vasútállomás elhanyagolt állapota a hatos út felől érkezőkben nem a legjobb benyomásokat kelti, akkor, amikor a város önmagában is szép, és alkalmas számos helyen a turizmus érdeklődésére. Azt kérte az önkormányzattól, hogy tegyenek lépéseket ebben az ügyben, legyen gazdája az épületeknek, különös tekintettel arra, hogy a kerékpárút is ott halad el. Javasolta, hogy legyenek az épületek esetleg a vendéglátás színterei is.

 

Válaszában Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a tulajdoni viszonyok áttekintése után területrendezésben gondolkodik a Polgármesteri Hivatal. Felveszik a kapcsolatot a tulajdonos Magyar Államvasutakkal is.

 

Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző a képviselők és Majoros János tájékoztatására elmondta, hogy várhatóan felújítják a pályatestet Mezőfalva és Paks között, annak okán, hogy a teherszállítás elindulhasson a Paks II. projekt szükségleteinek megfelelően. Sor kerülhet az állomás megújítására is.

 

Majoros János után több paksi lakos a közmeghallgatásra nem jelentkezett, ezzel a meghallgatást Szabó Péter polgármester lezárta. +++x

Paksi Atomerőmű