Advent és Szilveszter – sajtótájékoztató
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Advent és Szilveszter – sajtótájékoztató

2019. november 27. 11:12:24  nyomtatási kép

 

Közösségben élhetik meg a paksiak az Advent és Szilveszter ünnepét  

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 27., szerda – Ismét közösségben köszöntheti és ünnepelheti a város és a városkörnyék lakossága a várakozás idejét és az újesztendő érkezését – mondta Szabó Péter polgármester azon a programismertető sajtótájékoztatón, amelyen összefoglalták a decemberi kínálatot a Városházán, szerdán.

 

Rendezvényekben, eseményekben gazdag programot állítottak össze a szervezők az adventi hetekre és Szilveszter napjára. Az önkormányzat és a Csengey Kulturális Központ rendezésében a helyi előadók mellett neves művészek lépnek fel a Városháza előtti téren.

 

Advent vasárnapjai a sorrendbeli gyertyagyújtás közösségi élményével telnek, a gyertyákat sorrendben Szabó Péter, Szántó Zoltán alpolgármester, Leber Feren alpolgármester és Süli János miniszter gyújtja meg az adventi udvarban. A korábbi hagyományokat követve, Dunakömlődön, pénteki napokon lobbannak fel a gyertyafények, fellép majd Szórád Katalin népdalénekes, kamara –és népzenekar is színpadra áll a Faluházban, illetve a helyi adventi udvarban.

 

Nem feledkeznek meg a rászorulókról, iskolások standja is lesz, ahol saját készítésű portékáikat kinálják.

 

Mint az a sajtótájékoztatón a továbbiakban elhangzott, lesznek olyan napok, amelyen huszonhét szolgáltató és árus várja a látogatókat, ismét megnyitják a Hivatal előtt a korcsolyapályát, lesz szaloncukor készítő vorkshop, kincskeresés a városban, kakaóparti, és sok más érdekes program. A fellépők között lesz Caramell és Radics Gigi.

 

Fergeteges retropartival várják Szilveszterre a lakosságot a Városháza elé. A Dózsa György útnak ezt a szakaszát lezárják, éjfélkor, a Himnusz elhangzása után Szabó Péter polgármester mond rövid köszöntőt. A fellépők között lesz a C four G, Házigazda DJ, Cory, Csordás Tibi, a TNT Track, az Ámokfutók, és DJ Spigiboy. +++

 

Képünk:

A Paksi Advent és Szilveszter rendezvényeinek sajtótájékoztatója

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 27., szerda - Szabó Péter polgármester és Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ vezetője ismerteti az önkormányzat programjait a Paksi Polgármesteri Hivatalban 2019. november 27-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű