Tíz elektromos buszt vásárol Paks
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Tíz elektromos buszt vásárol Paks

2019. november 19. 15:38:05  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 19., kedd – Az új atomerőművi blokkok építésben résztvevők szállítására, a zöld járművekkel való közösségi közlekedés ellátására is alkalmas tíz busz tesztelésére, bevezetésére az elektromobilitás jegyében  új járművek érkeznek Paksra – mondta köszöntőjében Süli János tárca nélküli miniszter  az Erzsébet Nagy Szállodában tartott sajtótájékoztatón, kedden.

 

A naperőmű üzemeltetésében, az elektromos egyéni és közösségi közlekedésben élenjáró Paks város a beszerzéssel üzenetet is küld az országnak, hogy az atomváros, egyben zöld város is – fogalmazott Süli János.

 

A „Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása a kevésbé fejlett régiókban - Paks város közösségi közlekedés fejlesztése” című projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárását ünnepélyes szerződéskötéssel zárták le, azzal, hogy Paks Város Önkormányzata és a tenderen győztes Solaris Bus & Coach S.A. lengyel közlekedési gépgyár között megállapodás született. A szerződést ma írta alá Süli János és a sajtó képviselői előtt az Erzsébet Nagy Szállodában Szabó Péter polgármester, és Marta Lis, a Solaris Bus & Coach S.A. igazgató-helyettese.

 

Az adásvétel keretében 5+1 db Urbino 12 electric típusú, 63 fő szállítására alkalmas és 3+1 db Urbino 8,9 electric típusú midi, 44 fő szállítására alkalmas, kizárólag elektromos hajtással rendelkező buszt, valamint valamennyi járműtípus egyidejű töltésére is alkalmas töltő állomást vásárol a paksi önkormányzat.

 

Szabó Péter polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, az új elektromos buszok bekapcsolódnak majd a közösségi közlekedésbe. A városban ott járnak majd, ahová nem jutnak el a nagyobb buszok, ilyenek lehetnek például a Fehérvári út vagy az Öreghegy. - Ezt a közösségi közlekedési formát az önkormányzat üzemelteti majd és bízunk abban, hogy bátrabban otthon hagyhatják az emberek az autókat, a buszok érkezésével együtt valósul meg a töltő állomás és a buszgarázs is – fűzte hozzá. A buszok beszerzési értéke nettó 4 millió 700 ezer euró, a szállítási határidő 11 hónap.

  

A város tulajdonában álló Protheus Zrt. folytatja az elektromos közlekedési eszközök beszerzését, a polgármester felidézte, hogy a városban a cég közreműködésével már eddig is közlekedtek elektromos rollerek, kerékpárok és taxik. Arra is gondoltak, hogy a kukásautókat is helyettesítik elektromos autókkal.

 

A Solaris Bus & Coach S.A. igazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette, hogy cégük már 2002 óta szállít elektromos buszokat Magyarországra, más városok mellett Budapestre, Debrecenbe, közel százötvenet.  

Ezt követően Marta Lis és Szabó Péter látta el kézjegyével a paksi szerződést. 

 

ELEKTROMOS BUSZBESZERZÉS

– ÜNNEPÉLYES SZERZŐDÉSKÖTÉS 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 19., kedd - Süli János miniszter mond köszöntőt abból az alkalomból, hogy Paks Város Önkormányzata és a tenderen győztes Solaris Bus & Coach S.A.  lengyel közlekedési gépgyár szerződést kötnek,  kizárólag elektromos hajtással rendelkező buszok, valamint, a járművek töltésére is alkalmas állomás beszerzésére, az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. november 19-én. Balról: a szerződést kötő Szabó Péter polgármester (b.3), és Marta Lis, a Solaris Bus & Coach S.A. igazgató-helyettese (b.2) valamint Kiss Péter, a Protheus Zrt. vezérigazgatója, tolmács (b.1). 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű