CLLD projekt – sajtótájékoztató
Legfrissebb

- Bordács József elköszönt a Fidesz szervezetétől

- Vállalkozások: új lehetőségek

- Megújul a Pakson a Vácika utca

- Társadalmi Tanács: miniszteri tájékoztató

- Közel száz település várja a Paks II. beruházást

- Nyíltság, őszinteség, új feladatok

- Paks 40 – akkor és most

- Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

- Újévköszöntő

- Információk első kézből - a Paks környéki utak felújításáról

- Új feladatok előtt a radioaktív hulladékkezelés

- Képviselő testületi ülés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


CLLD projekt – sajtótájékoztató

2019. október 24. 10:09:30  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 24., csütörtök - A CLLD az első olyan városoknak nyújtott pályázati lehetőség, mely megvalósítása során a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködésével, részvételével egy olyan stratégia készül, amelyben helyi fejlesztések valósulhatnak meg.

 

A CLLD program (community-led local development) célja, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program prioritásához kapcsolódva helyi akciócsoportok alakuljanak. Célul tűzték ki, hogy a helyi társadalom megújulhasson.

 

Ritter Zoltán, a Paksi Helyi Közösség munkaszervezetének vezetője, a Paksi Polgármesteri Hivatalban ma tartott tájékoztatót CLLD projektben megjelent pályázati felhívásokról.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett városi, helyi fejlesztések CLLD projektje hasonlít a vidékfejlesztési programban évek óta megjelenő LEADER programra, viszont a LEADER-től eltérően ez a városok számára írták ki. A konstrukció egyedi a többi pályázati kiíráshoz képest, hiszen ebben a helyi közösség igényein alapuló, a helyi közösség által elkészített fejlesztési stratégia adja a pályázat alapját.

 

A projekt egyrészt a kulturális és közösségi terek, szolgáltatások fejlesztése, kínálatuk bővítése kaphat támogatást, hozzájárulva a helyi gazdaság fejlesztéséhez, de a helyi közösségszervezésre is fókuszál.

 

A programok választéka is sokrétű, ilyenek, mint a kulturális, közösségi kohéziót erősítő rendezvények, a város speciális célcsoportjait érintő rendezvények, rendezvénysorozatok megvalósítása, a Duna-part fejlesztése, - környezettudatosságot erősítő akciók végrehajtása a Duna és környezetének védelmében.

Választhatnak az érdeklődők a programból még, a helyi hagyományos, tematikus közösségi tevékenységek újszerű eszközökkel és módszerekkel történő művelése, a hagyományos tevékenységek és gazdálkodási formák felélesztése között is.

 

Ugyancsak a programban szerepel a városrészi kulturális -és közösségi terek fejlesztése, és a helyi kisközösségek fejlesztését segítő, városrészi kulturális és közösségi terek fejlesztése is.

 

A CLLD megvalósítására maximálisan igényelhető forrás Paks esetében 400 millió forint, amennyiben a stratégiában megfogalmazott célok az egész város lakosságát érintik. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű