Az aradi vértanúk emléknapja
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az aradi vértanúk emléknapja

2019. október 06. 15:40:54  nyomtatási kép

 

NEMZETI GYÁSZNAP


Szabó Péter: Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont számunkra

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 6., vasárnap – Az aradi tizenhárom vértanú sírja nemzetünk számára egy örök kiinduló pont, ahonnan megszülethet minden nemzeti újjászületés, megújulás, gyarapodás tiszta lelkülete – mondta Szabó Péter polgármester Duna-parti sétányon, az Összetartozás emlékműnél tartott megemlékezésen, vasárnap.

 

A gyászos aradi események százhetvenedik évfordulóján kötelességünk emlékezni a vértanúkra, itt az alkalom, hogy feltekintsük rájuk és megkérdezzük, mit írnak szívünkbe. Hiszem, hogy emlékezetük tükör, amelyben felismerhetjük, nemzetünk igazi, lelki karakterét – húzta alá Szabó Péter.

Mint fogalmazott, magunkban hordozzuk a hűség, a szabadságvágy, bátorság, és tenni akarás és a hit nemes értékeit. - Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont – fűzte hozzá.

 

Arra szólított, hogy ragadjuk meg közösen történelmi lehetőségeinket, melyek hosszú évtizedekre meghatározzák városunk polgárainak jövőjét. Építsük felelősséggel, határozott, tiszta értékrenddel közös jövőnket, hogy gyermekeink és unokáink tisztelettel és hálával tudjanak ránk tekinteni.

 

Az emlékező beszéd után az Összetartozás Emlékműnél az önkormányzat, a város társadalmi, politikai szervezetei és kulturális, oktatási intézményeinek képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait és koszorúit. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű