Az aradi vértanúk emléknapja
Legfrissebb

- Paks- Dunakömlőd kerékpárút ünnepélyes átadása

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az aradi vértanúk emléknapja

2019. október 06. 15:40:54  nyomtatási kép

 

NEMZETI GYÁSZNAP


Szabó Péter: Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont számunkra

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 6., vasárnap – Az aradi tizenhárom vértanú sírja nemzetünk számára egy örök kiinduló pont, ahonnan megszülethet minden nemzeti újjászületés, megújulás, gyarapodás tiszta lelkülete – mondta Szabó Péter polgármester Duna-parti sétányon, az Összetartozás emlékműnél tartott megemlékezésen, vasárnap.

 

A gyászos aradi események százhetvenedik évfordulóján kötelességünk emlékezni a vértanúkra, itt az alkalom, hogy feltekintsük rájuk és megkérdezzük, mit írnak szívünkbe. Hiszem, hogy emlékezetük tükör, amelyben felismerhetjük, nemzetünk igazi, lelki karakterét – húzta alá Szabó Péter.

Mint fogalmazott, magunkban hordozzuk a hűség, a szabadságvágy, bátorság, és tenni akarás és a hit nemes értékeit. - Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont – fűzte hozzá.

 

Arra szólított, hogy ragadjuk meg közösen történelmi lehetőségeinket, melyek hosszú évtizedekre meghatározzák városunk polgárainak jövőjét. Építsük felelősséggel, határozott, tiszta értékrenddel közös jövőnket, hogy gyermekeink és unokáink tisztelettel és hálával tudjanak ránk tekinteni.

 

Az emlékező beszéd után az Összetartozás Emlékműnél az önkormányzat, a város társadalmi, politikai szervezetei és kulturális, oktatási intézményeinek képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait és koszorúit. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű