Az aradi vértanúk emléknapja
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

- Az Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Az aradi vértanúk emléknapja

2019. október 06. 15:40:54  nyomtatási kép

 

NEMZETI GYÁSZNAP


Szabó Péter: Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont számunkra

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 6., vasárnap – Az aradi tizenhárom vértanú sírja nemzetünk számára egy örök kiinduló pont, ahonnan megszülethet minden nemzeti újjászületés, megújulás, gyarapodás tiszta lelkülete – mondta Szabó Péter polgármester Duna-parti sétányon, az Összetartozás emlékműnél tartott megemlékezésen, vasárnap.

 

A gyászos aradi események százhetvenedik évfordulóján kötelességünk emlékezni a vértanúkra, itt az alkalom, hogy feltekintsük rájuk és megkérdezzük, mit írnak szívünkbe. Hiszem, hogy emlékezetük tükör, amelyben felismerhetjük, nemzetünk igazi, lelki karakterét – húzta alá Szabó Péter.

Mint fogalmazott, magunkban hordozzuk a hűség, a szabadságvágy, bátorság, és tenni akarás és a hit nemes értékeit. - Az aradi vértanúk sírja, örök kiindulópont – fűzte hozzá.

 

Arra szólított, hogy ragadjuk meg közösen történelmi lehetőségeinket, melyek hosszú évtizedekre meghatározzák városunk polgárainak jövőjét. Építsük felelősséggel, határozott, tiszta értékrenddel közös jövőnket, hogy gyermekeink és unokáink tisztelettel és hálával tudjanak ránk tekinteni.

 

Az emlékező beszéd után az Összetartozás Emlékműnél az önkormányzat, a város társadalmi, politikai szervezetei és kulturális, oktatási intézményeinek képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait és koszorúit. +++

x

Paksi Atomerőmű