Kósa Lajos: fejlődhet város és a térség
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Kósa Lajos: fejlődhet város és a térség

2019. október 02. 08:26:44  nyomtatási kép

Kósa Lajos: Az új atomerőművi blokkok megvalósítása mellett fejlődhet a város és térség

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 2., szerda – Az önkormányzati választások tétje az, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettségi színvonala utolérje az Unió fejlettségi szintjét, ehhez együtt kell működni a kormánnyal és a városlakókkal - mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke Pakson, egy lakossági fórumon, kedden.

 

Ismertette, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség országosan, több mint 1200 polgármester-jelöltet állított, míg az ellenzék hozzávetőlegesen 300-at, többet úgy, hogy civil egyesület színeiben jelentek meg, így Pakson is.

 

- Az önkormányzati választásokon a Fideszt nem lehet megverni, legfeljebb zavarokat okozhat az ellenzék, egy ellenzéki polgármester kihasználhatja a pozíciókat, hogy ellene tegyen a paksi beruházásnak. Emlékeztetett rá, hogy Pakson induló ellenzéki jelöltek közül mindegyik olyan pártnak a tagja, amely nem támogatja az atomerőmű kapacitás-fenntartását, az ország energiaellátásról szóló érveink lepattantak róluk – fogalmazott.

 

- Az új atomerőművi blokkok megvalósításával a klímapolitikai célok elérhetők, az áramtermelés hazai forrásokból valósulhat meg, ezek mellett fejlődhet a város és térség is – jegyezte meg.

 

Süli János miniszter úgy fogalmazott, hogy céljaink elérése, Paks fejlődése az együttműködéssel valósulhat meg, együttműködni pedig olyan polgármesterrel és képviselő-testülettel lehet, amely elkötelezett a magyar Kormány célkitűzéseivel, Paks II. megvalósítása mellett.

 

Szabó Péter polgármester azt mondta a tájékoztatón, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei a felelősség, a családbarát elkötelezettség mellett, a város fejlődését az atomerőmű kapacitás-fenntartásával tudják garantálni. 

 

Újságírói kérdésre válaszolva elhangzott a tájékoztatón, hogy a Kormányzat pénzeket csoportosít át önkormányzati feladatok támogatására, a térség fejlesztésére. Süli János elmondta, hogy a beruházás továbbra is halad, a terveket a napokban kapjuk meg az orosz féltől.

 

Miután Paks építésének nemzetgazdasági szempontok szerint is kiemelkedő jelentősége van, a Fidesz, mint politikai párt, és mint parlamenti frakció is támogatja a beruházást - húzta alá a Fidesz alelnöke. Kósa Lajos hozzátette, hogy amennyiben az építkezés során új kérdések vagy szükségletek mutatkoznak, megfelelő támogatásban részesül.

 

A sajtótájékoztató után lakossági fórumot tartottak, amelyen közel százötvenen vettek részt. 


Képünkön: Kósa Lajos (k.) sajtótájékoztatót tart egy lakossági fórum előtt az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. október 1-jén. Balról Süli János miniszter, jobbról Szabó Péter polgármester. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


x

Paksi Atomerőmű