Lakótelep – tennivalók, feladatok
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

- Az Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Lakótelep – tennivalók, feladatok

2019. szeptember 27. 11:30:18  nyomtatási kép

Önkormányzati választások, 2019.

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 27., péntek - A Fidesz-KDNP helyi pártszövetség lakótelepi képviselőjelöltjei, Antóni Józsefné és Kovács István, Süli János miniszter és Szabó Péter polgármester társaságában helyi lakosokkal beszélgetett a körzet aktuális gondjairól, az elkövetkezendő időszak fontosabb tennivalóiról. A jelöltek az utcafórumokon ismertették terveiket.

 

Süli János miniszter a találkozó alkalmával rövid interjút adott a sajtó képviselőinek. Elmondta, hogy a lakótelep fontos része marad a Paks II. beruházás kerítésen kívüli részének, hiszen a lakótelepi városrészhez csatlakozik majd egy 650 fős lakóház-együttes, amely egy kisebb lakótelep, új sportcsarnokot terveznek, és a strandbővítés is szerepel a közel négy éve létrehozott tervekben.

 

– Addig a befektetők sem mozdultak, amíg nem volt biztos, hogy lesz új atomerőmű, azóta ez a kérdés megválaszolható és azt mondhatom, hogy lesznek Pakson új blokkok – erősítette meg Süli János.

Azzal indokolt, hogy az elmúlt évben is 31,59 százalék volt az import árambehozatal, de a csúcsidőkben volt 44 százalék is, tehát Magyarországnak szüksége van megfelelő mennyiségű olcsó és biztonságos, itthon történő áramtermelésre.

Jelezte, hogy az október 30-ára várható Putyin Orbán találkozón is szóba kerülnek a két ország közötti energia-ipari kérdések, így a  paksi bővítés aktualitásai is.

 

 A miniszter szavai szerint a környékbeli úthálózatok felújítására megvan a pénz, és ezek elkezdődnek, hogy kiszolgálhassák az építkezést. Aláhúzta, hogy a jövő év elején a németkéri, a bölcskei és a madocsai, környékbeli útfelújítások kezdődnek el.

 

A lakótelepi ötös-hatos körzetekben történt lakossági beszélgetésekben a várható felújításokról beszéltek a Fidesz-KDNP képviselőjelöltek. Antóni Józsefnénak a gyermek-intézményekkel kapcsolatban és körzet általános állapotáról kérdeztek az emberek és szó esett a központi park október eleji felújításának megkezdéséről is.

 

Kovács Istvánt, a Fenyves utcában csapadékcsatorna takarításáról, a csapadék-elvezetés gondjairól is kérdezték. A hatos körzet jelöltje azt mondta, hogy a leendő képviselői feladatainak ellátásában, a feladatokra való felkészülésben a körzet lakói sokat segítenek, elmondják az igényeket, a problémákat.

 

Képünkön: A Fidesz-KDNP helyi pártszövetség lakótelepi képviselőjelöltjei, Antóni Józsefné (b.1) és Kovács István (b.4), Süli János miniszter (b.2) és Szabó Péter (b.3) polgármester társaságában helyi lakosokkal beszélget a körzet aktuális gondjairól, az elkövetkezendő időszak fontosabb tennivalóiról, a lakótelepi központi parkban, 2019. szeptember 27-én. Jobbról Szántó Zoltán, a pártszövetség kampányfőnöke.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű