Drogmegelőzési előadások paksi középiskolásoknak
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

- Az Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Drogmegelőzési előadások paksi középiskolásoknak

2019. szeptember 26. 11:49:09  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 26., csütörtök – A drogmegelőzésben együttesen vannak feladatai a családnak, a rendőrségnek, az iskoláknak és a médiának – mondta dr. Kuti István rendőrezredes, városi kapitány azon a drogmegelőzéssel foglalkozó, több előadásból álló program előtt, amelyet középiskolás diákoknak tartottak a Csengey  Kulturális Központban, csütörtökön.

 

Mint az korábbról ismeretes, Pakson egy iskola előtt, drogfogyasztás után, súlyos állapotban vettek fel egy férfiről egy videót, amelyet egy közösségi oldalon osztottak meg. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított, a fogyasztó és a rendőrség látókörében ismert dílerek ellen.


 – A könnyű kísértéseknek ellent kell állni, a drogok miatti lecsúszás elfogadhatatlan - fogalmazott dr. Kuti István.


A drogmegelőzési középiskolás délelőttre olyan előadókat hívtak meg, akik hitelesen tudják elmondani a drogban rejlő súlyos veszélyeket. Kutas Attila katolikus plébános, Kitanics Márk szakpszichológus, és a Szekszárdi Rév csoport tagjai, filmekkel, képekkel, illusztrációkkal mutatták be a drog útjait, amely csak lefelé vezetnek.

 

A rendőrkapitány emlékeztetett rá, hogy a paksi rendőrség nem tud minden utcában jelen lenni, de az ismert szórakozóhelyeken, és a közterületeken jelen vannak. A dílerek egy részét ismeri a rendőrség, de az interneten beszerezhető, vagy csomagküldésben érkező drogokkal szemben már nehezebben boldogulnak. Ezért fontos a család és az iskola megfelelő figyelme ezekre a veszélyekre.  Hozzátette, ha a drog jelenlétét tapasztalja valaki az utcán, haladéktalanul jelezze a rendőrségnek.  

 

Szabó Péter, Paks polgármestere a programon az egészség megőrzése mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy szükséges, felismerni mindenkinek a saját értékeit.

- Aki a droghoz folyamodik, nincs tekintettel ezekre az értékekre, saját magára és a családjára sem. A szerek nélkül is lehet boldog életet élni, a ránk leselkedő veszélyeket fel kell ismerni. A fiatalok boldog jövője pedig a város jövője is egyben – fűzte hozzá.

 

 Az olcsó szintetikus drogok kínálata az egyik legnagyobb veszély, mert a könnyű hozzájutás lehetőségét kínálva, jelentős károkat okoz.


Egy magát megnevezni nem kívánó forrásunk szerint Pakson a kínálat többségét a „herbál” jelenti, amely a drága marihuánát kívánja megközelíteni hatásban és érzésben, csak éppen szintetikus anyag, vegyszerben áztatnak papírt vagy akár növényt, a természetesebb kinézetért.

 

Egy grammhoz 500 forintértért lehet hozzájutni, míg egy gramm a marihuánáért akár 3000 forintot is elkérnek a drogpiacon. 

- Paksnak nincs drogpiaca, az anyag egy jelentős része Szekszárdról érkezik – mondta el.

 

Dr. Kuti István azt mondta, aki egyszer már rászokott a drogra, annak nagyon nehéz a visszatérés, de korántsem reménytelen. Túl, a társadalom által nyújtott megoldásokon, az egyik legjobb terápia a teljes „környezetváltás”, azaz a kiválás azokból a „baráti csoportokból”, akik eddig körülvették az áldozattá vált fiatalt. +++


x

Paksi Atomerőmű