A drog „fetrengett” a paksi utcán
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

- Az Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A drog „fetrengett” a paksi utcán

2019. szeptember 25. 19:07:13  nyomtatási kép

 

Kiverte a biztosítékot a rendőrkapitányságon az a közösségi oldalra, közel egy hónapja feltett videó, amelyen egy férfi, egy paksi iskola előtt magatehetetlenül fetreng a paksi utcán, nem részeg volt, kábítószert fogyasztott és azok, akik körülvették, ismertek voltak az aktákban.

 

A rendőrség az eljáráson túl, azonban többet szeretne tenni, minthogy csak a vádemeléshez szükséges iratokat készíti el. Arra vállalkoztak, hogy elmondják, ők is, a gondozásban jártas szakemberek és az egyik legismertebb paksi lelkész a fiataloknak, hogy a drog, legyen is az bármi, zsákutca. Abban bíznak, hogy a lelkekben megmarad az üzenet.

 

Paks – a viszonylagos anyagi jólét mellett már korábban is a biztos drogpiac reményével kecsegtetett, jóllehet eddig megmaradt, már ami megmaradt belőle, a falakon belül. Az új helyzet, hogy kilépett a drog az utcára, talán eddig nem is fordult elő.

 

A rendőrség mindig is vigyázott erre, már ahogyan a saját eszközeivel eddig is tehette. De nem lehet ott a rendőr minden méteren, és minden zeg-zúgban. Ezért is gondoltak arra, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályt szólítják meg, tudják a fiatalok, hogy mivel jár, aki erre az útra lép.

 

A befolyásolhatóság nagyúr. A bátortalan: gyáva.  A biztatás pedig erős. A megfelelési kényszer a fiatalok között még erősebb. Aztán megtörhet az amúgy is gyenge ellenállás. A fiatal ott áll lejtő szélén, és már nincs, ami visszatartson. Indulás: lefelé.  A rendőrök ezeket már ismerik.

 

Csütörtökön, négy paksi középiskola fiataljainak, ezekről a dolgokról beszélnek majd többek között a szakemberek. A Csengey Művelődési Központban délelőtt 10 órakor kezdődnek az előadások.


Azt mondják, ha egy lelket is meg tudnak menteni, megérte. +++


(Képünk, illusztráció.)


x

Paksi Atomerőmű