A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában
Legfrissebb

- Paks- Dunakömlőd kerékpárút ünnepélyes átadása

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában

2019. szeptember 21. 16:44:26  nyomtatási kép

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. szeptember 21., szombat – Robotok, hightech drónok, AR- és VR-technológiák és a jövő járművei, valamint még számos más tudományos innováció várta az érdeklődőket, köztük az Atomerőmű Múzeum kiállítása is.

A fesztivál látogatói megismerkedhettek a legújabb technológiákkal és tudományos vívmányokkal, robotokkal beszélgethettek, drónokat „simogathattak”, virtuálisan beléphettek az atomerőmű blokkvezérlőjébe, portrét készíttethettek egy robottal és a Napot is vizsgálhatták.

 

Hatalmas érdeklődés kísérte ma Budapesten a Tudományok Fővárosa című rendezvényt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusán. Az idén harmadik alkalommal megrendezett bemutató fővédnöke dr. Palkovics László innovációs miniszter volt.

 

A rendezvény házigazdája, az ELTE is számos érdekességgel készült az egyetem standján a többi között vulkánkitörés szimulációval, a környezetét folyamatosan érzékelő és a változásoknak megfelelően haladó LEGO-vonattal, valamint az augusztus 20-i tűzijáték csodaszarvasát megalkotó csapat drónraj-bemutatójával is találkozhattak az érdeklődők.

 

A fesztivál megnyitóján - mások mellett -, Dr. Kovács Antal, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója mondott köszöntőt. Az Atomenergetikai Múzeum kiállításán fizikai kísérletek, ismeretterjesztő kiadványok, gyerekeknek és felnőtteknek szóló szakmai totó, emelőkosaras darus-kocsi, a Komondor sugár-árnyékolt jármű, virtuális erőmű látogatás és még számos érdekesség várta az érdeklődőket. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű