Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

2019. szeptember 18. 21:39:02  nyomtatási kép


 

A kolai atomerőműben elindult a paksi atomerőmű szakembereinek készített tanácsadási program

 

(PAKS-PRESS) Poljarnie Zori, 2019. szeptember 18., szerda - A paksi atomerőmű szakembereinek szakmai-gyakorlati tapasztalatok átadását célzó programot indítottak el egy sarkkörön túli orosz atomerőműben.

 

- A projektben a magyar csoport megismerheti a biztonsági rendszerek és berendezések nagyjavításának folyamatát, valamint tesztelésen is részt vesznek. 

 

A kifejezetten magyar szakemberek számára kifejlesztett konzultációs program célja a javítási kampányok technológiájának és algoritmusának részletes megismerése.

 

- A magas színvonalú tanácsadási szolgáltatások és az atomerőművekben dolgozók képzése az egyik legmodernebb üzleti lehetőség. A tudás és a tapasztalatok nem kevésbé értékesek, mint a termékek vagy az energia - fogalmazott Vaszilij Omelchuk, a kolai atomerőmű igazgatója.

 

Mint ismeretes, a paksi atomerőműben VVER-440 V-213 típusú reaktorokat használnak, hasonlóan a kolai atomerőmű második szakaszában működtetett reaktorokhoz. A magyar és az orosz, kolai szakemberek közötti munkakapcsolatok eddig is rendszeresek voltak, ugyanakkor most dolgoztak ki először speciális tanácsadási programot a paksi atomerőmű dolgozói számára.

 

A kolai atomerőmű Murmanszktól 200 km-re, délre található, az Imandra-tó partján. A villamosenergia mintegy 60 százalékát termelik a murmanszki régióban, ahol négy blokk működik egy-egy 440 MW teljesítményű WWER reaktorral. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű