Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

2019. augusztus 20. 12:40:41  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 20., kedd - Évezredes nemzetünket ünnepeljük, mely megélt számos dicsőséges napot és kudarcos eseményt. Hiszem, hogy államalapításunk és Szent István királyunk ünnepe minden magyar ember számára olyan alkalom, amikor tisztán és őszintén emlékezhetünk az értékekre, melyek ma is sziklaalapot adhatnak emberi létünknek, családjainknak, városunk és nemzetünk közösségének - mondta Paks polgármestere ünnepi beszédében, a Deák Ház udvarán, kedden.  

 

Szabó Péter emlékeztetett arra, hogy Szent Istvánt nem tévesztették meg a forgószelek, terméketlen viharok, határozott céltudatossággal építette fel belülről országunkat és jól szervezett országa kapcsán a nyugat erős patrónájaként is tekintettek rá.

 

Államalapító királyunk értéket látott az emberben – folytatta a polgármester -, képes volt értékként tekinteni az ide érkező idegenekre is. Tisztelettel övezte azokat, akik tudásukkal, munkájukkal gazdagítani akarták formálódó országunkat. Mert a bölcs, az ember kölcsönös érdekeit szem előtt tartó el- és befogadás épít, értéket teremt, és békességet hordoz.

 

- Elég városunk elmúlt négy évtizedére gondolni, hiszen mostani jólétünk sok olyan embernek is köszönhető, akik idegenként érkeztek ide tudásukkal, fizikai erejükkel azt a gyarapodó jövőt építeni, aminek ma mi is részesei lehetünk – húzta alá Szabó Péter. Emlékeztetett arra is, hogy magyar népünkből remek államférfiak, tudósok, művészek, sportolók származnak, életükkel, teljesítményükkel gazdagítva a világ történelmét.

 

Szent István, koronáját és országát Mária által Istennek ajánlotta, nem szolgáltatva ki népét, nemzetét bizonytalan, kétséges és elvtelen alkuknak, ahogyan ma ezt az elmúlt években gyökereiket elvágó, önmagukkal számtalanszor meghasonuló ellenzéki vezetők a közelgő önkormányzati választások okán megpróbálják megtenni – fogalmazott Szabó Péter.

 

Közösen tegyünk azért, hogy nemzetünk ezredéves értékeiből, és államalapító Szent István királyunk bölcsessége, alázata, hite által maradandó gyümölcsök teremjenek családjaink, városunk és nemzetünk életében is - tette hozzá Paks polgármestere. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű