Könyvben a város jelene, jövőképe
Legfrissebb

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

- Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Könyvben a város jelene, jövőképe

2019. augusztus 07. 19:14:45  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 7., szerda - Elkészült a Településarculati kézikönyv munkaanyaga, az utolsó egyeztetés fórumát tartották a Polgármesteri Hivatalban, szerdán.

 

A szükséges egyeztetéseket elvégezték, javításokat vezettek át, a mai fórum után elkezdődhet a településképi arculati kézikönyv elkészítése és a településképi rendelet megalkotása, valamint a Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata, a településképi rendelettel való összhang szerint.

 

A mostani fórumot megelőző közel két hónapos idő alatt, amikor hasonló egyeztetést tartottak, a javításokat elvégezték: átvezették a lakossági észrevételeket is. Horváth András főépítész szerint hasznos, értékes javaslatok érkezetek, ezek már helyet kaptak az anyagban. Példaként említett olyan eseteket, amelyek a beépítésre vonatkoztak, így a lakótelep esetében, egy keretes, sorházas beépítésre is.

 

A kétszáz oldalasra növekedett összeállítás, ha nem is enciklopédikus, de jó áttekintést ad a település arculatáról, és előremutató abban a tekintetben, hogy segít a jövőkép kialakításban is. Sorjáznak a további beépítési tervek, az építészeti arculat a jövőbeli karakterek számára is irányadó lehet.

Fényképekkel, a meglévő épületek megidézésével, a múltbéli, már kialakult helyzeteket is ábrázolni képes anyag mellett megjelennek a tervek, amelyek elmondják, milyennek képzeljük el a város jövőbeli arculatát.

 

Horváth András főépítész mindehhez hozzátette: az arculati anyag nem egy betonba öntött vázlat, változhatnak a szemléletbeli szempontok, de eredetileg egy szűk generációs időtartamban időálló tervezet. Ugyanakkor a szabályozás élő környezet, amely igazodhat bizonyos napi gyakorlathoz, vagy igényekhez, kiegészítéshez, ez utóbbiaknak megfelelően 3-4 évenként felülvizsgálatra is sor kerülhet.

 

Képünk: Látkép Paksról, Nagy Marcell felvétele +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű