Eredményes tanulók a Parlamentben
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Eredményes tanulók a Parlamentben

2019. június 19. 17:20:17  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 19., szerda – Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a parlamentben fogadta az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny győztesét.

 

Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szerdán az Országgyűlés épületében fogadta a Kecskeméti Református Általános Iskola három tanulóját, akik az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen kiemelkedő helyezést értek el.

 

Miközben a fizikaverseny győztese, Jeszenői Sára, döntősei, Tekes János és Árva Áron, illetve felkészítő tanáruk, Gyömbér Csaba megtekintették a Parlament épületét a "szakemberek" között szóba kerültek szakmai kérdések is.

 

Az államtitkár elmondta: az atomenergiára nagyon fontos szerep hárul a jövőben, hiszen sem a klímavédelmi célok elérése, sem pedig az ellátásbiztonság nem biztosítható a Paks II. megépítése nélkül.

 

Kovács Pál a fiatal fizikusokat emlékeztette Öveges professzor kedvenc jelmondatára: "semmiből nem lesz semmi", épp ezért a kormányzat és a projekttársaság is nagy energiát fordít a szakemberképzésre.

 

Ősztől hat egyetemen kezdhetik meg a hallgatók elsajátítani az atomerőmű-üzemeltetés alapjait, ráadásul a szakirányú továbbképzés költségeit összesen száz hallgatónál átvállalja a Paks II. Zrt. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű