Testületi döntések
Legfrissebb

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Testületi döntések

2019. június 13. 20:07:19  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 13., csütörtök – A Paksi Vagyongazdálkodási Zrt. alaptőkéjének csökkentéséről is határozott a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

 

A Társaság alaptőkéjét drasztikusan csökkentették a képviselők, azt korábbi lehetőséget vették el ezzel a lépéssel, hogy vállalkozói, ipari területeket vásárolhasson. A város költségvetésébe 1 MRD 303 millió forintot vittek át beruházások teljesítésére.

A feladatköre a Társaságnak nem változik. Ugyanakkor további pénzek szükségesek a kulturális központban a kamaramozi kialakításához, a Kurcsatov utcai tömbbelső felújításához.

 

A képviselők lakossági kérésre a tehermentesítő út nyomvonalán változtattak, a Településképi Arculati Kézikönyv megalkotásához is figyelembe vettek észrevételeket.

 

A DC Dunakom Zrt-vel kötött partnerség alapján a negyedéves beszámolót elfogadta a testület, majd a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetői posztjára vonatkozó előterjesztést elfogadva arról határoztak, hogy további öt évre Csapó Sándort javasolják a tisztségre, de a végső szót a taggyűlés mondja majd ki.

 

A képviselő-testület ülésének kezdetén Szabó Péter polgármester közölte a képviselőkkel és a nyilvános ülésen résztvevő újságírókkal, hogy elhunyt dr. Molnár Klára doktornő, korábbi körzeti orvos és önkormányzati képviselő. A képviselő-testület egyperces néma megemlékezéssel adózott, ülésének kezdetén.

 

PAKS-PRESS 2019. június 13. 20.07. +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű