Testületi döntések
Legfrissebb

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

- Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Testületi döntések

2019. június 13. 20:07:19  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 13., csütörtök – A Paksi Vagyongazdálkodási Zrt. alaptőkéjének csökkentéséről is határozott a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

 

A Társaság alaptőkéjét drasztikusan csökkentették a képviselők, azt korábbi lehetőséget vették el ezzel a lépéssel, hogy vállalkozói, ipari területeket vásárolhasson. A város költségvetésébe 1 MRD 303 millió forintot vittek át beruházások teljesítésére.

A feladatköre a Társaságnak nem változik. Ugyanakkor további pénzek szükségesek a kulturális központban a kamaramozi kialakításához, a Kurcsatov utcai tömbbelső felújításához.

 

A képviselők lakossági kérésre a tehermentesítő út nyomvonalán változtattak, a Településképi Arculati Kézikönyv megalkotásához is figyelembe vettek észrevételeket.

 

A DC Dunakom Zrt-vel kötött partnerség alapján a negyedéves beszámolót elfogadta a testület, majd a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetői posztjára vonatkozó előterjesztést elfogadva arról határoztak, hogy további öt évre Csapó Sándort javasolják a tisztségre, de a végső szót a taggyűlés mondja majd ki.

 

A képviselő-testület ülésének kezdetén Szabó Péter polgármester közölte a képviselőkkel és a nyilvános ülésen résztvevő újságírókkal, hogy elhunyt dr. Molnár Klára doktornő, korábbi körzeti orvos és önkormányzati képviselő. A képviselő-testület egyperces néma megemlékezéssel adózott, ülésének kezdetén.

 

PAKS-PRESS 2019. június 13. 20.07. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű