A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen
Legfrissebb

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

- Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

2019. június 13. 14:52:05  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 13., csütörtök – A szakember azt kéri, a lakosságtól, hogy a napokban megkezdődő szúnyírtással egyidőben, az otthoni, udvarokban található „magánterületi vízgyűjtőket”, mint lehetséges szúnyog-kikelési helyeket haladéktalanul szüntessék meg. Ez kis vizek, vödrök, esővízgyűjtő hordók, kismedencék, és így tovább.

 

Szabó Péter Paks polgármestere és Kőszegi Dániel Noxious Kft. ügyvezetője (b-j.) a paksi szúnyoggyérítési programról tájékoztatott 2019. június 13-án. Kémiai és biológiai szúnyogirtásba kezd Paks, a lakosság segítségét is kérik, elindulhat a Lakossági szúnyoglárva program. A szúnyogok 70-30 százalékos arányban a vizeknél illetve a háztartások környékén kelnek ki.

 

Paks csatlakozik a biológiai lárvairtási programhoz, szerződést kötünk Noxious Kft-vel, megkezdődik a  kémiai és biológiai szúnyoggyérítés – mondta el Szabó Péter.  Kőszegi Dániel Noxious Kft. ügyvezetője, a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy szúnyoglárva gyérítéshez feltérképezik a kikelési helyeket, a vízgyülemlési felületeket, ahol majd rendszeres kezelést tartanak.

 

Már a mai napon kémiait irtást elkezdik, a katasztrófavédelem is a jövő héten bekapcsolódik, de szükség mutatkozik a lakosság cselekvő hozzájárulására is.

 

Az önkormányzat hivatalos közleménye szerint Paks területén földi szúnyoggyérítés lesz 2019. június 13-án (csütörtök) és másnap 2019. június 14-én (pénteken) a napnyugta utáni órákban. 

A gyérítést a DC Dunakom Zrt. megbízásából a NOXIOUS Kft. (Kőszegi Dániel egészségügyi gázmester) végzi. A szúnyoggyérítéshez Coratrint használnak, amely szerről a méhészek kiértesítése megtörtént.

Paks Város Önkormányzatának illetékességi területén a katasztrófavédelem megbízásából légi szúnyoggyérítés lesz 2019. június 18-án (kedd) a napnyugtát megelőző másfél órában.

Rossz idő esetén a védekezésre az azt követő két napban kerül sor. A felhasználásra kerülő vegyszer: Deltasect 1,2 ULV.

Az önkormányzat mellett a Paksi Atomerőmű területén mintegy 50 hektáron a társaság által megbízott cég 2019. június 14-én (péntek) este 22.00-tól 2019. június 15-e 03.00-ig szúnyogirtást fog végezni földi technológiával meleg-ködképző generátor segítségével.

Kérik az érintett területen tartózkodó méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek.


Képünk:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 13., csütörtök – Kőszegi Dániel Noxious Kft ügyvezetője (b-j.) a paksi szúnyoggyérítési programról tájékoztat egy Dunához közeli parkolóban 2019. június 13-án. Kémiai és biológiai szúnyogirtásba kezd Paks, a lakosság segítségét is kérik, elindulhat a Lakossági szúnyoglárva program. A szúnyogok 70-30 százalékos arányban a vizeknél illetve a háztartások környékén kelnek ki.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű