Testületi döntések
Legfrissebb

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

- Paks II. projekt: folyamatos a munkavégzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Testületi döntések

2019. május 30. 16:03:21  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 30., csütörtök - Paks képviselő-testülete a rendvédelmi szervek munkájáról készített összefoglaló elfogadásával kezdte meg ülését, szerdán. Tárgyaltak továbbá aktuális pénzügyekről, a helyi építési szabályzat változásáról, a helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatáról is.  Kitüntetésről is döntés született.  

 

A rendvédelmi szervek beszámoltak az elmúlt éves tevékenységükről, mint az, az írásos anyagokból kiderült, évek óta folyamatosan csökken Pakson a bűncselekmények száma, a katasztrófavédelem a szükség esetén mindig azonnal a helyszínen van, pontosan és gyorsan végzik munkájukat. Az önkormányzat a kamera-rendszerrel segíti a rendőrség munkáját.

 

Terítékre került a 2018-as költségvetés. Elkészült a zárszámadás, mint elhangzott, a beruházásokat és a felújításokat késleltette a kivitelezők és szakemberek hiánya. A 2019-es költségvetésben megfogalmazott feladatok időarányosan megfelelően haladnak, a második módosítás, a pénzmaradvány felhasználása miatt történt.

 

A Hivatal további megújuláson megy majd keresztül, amennyiben az atomerőmű alapítványához beadott pályázat sikeres, a mosdóhelyiségek és konyhafelújítás a következő lépés. A pályázati pénz 30 millió lehet, a kivitelezés 57 millióba kerül, a különbözetet a város a saját kasszájából fizeti ki.  

 

A lakossági és önkormányzati igények alapján döntött a testület a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) további módosításáról is. Folytatják a roma felzárkóztatást, a tanodai felzárkóztatás programjában.

 

Elhangzott az is, hogy a beíratások után az óvodák megteltek, 17, illetve 12 csoport indulhat szeptemberben, a két óvodában.

 

Döntött a testület az ötös háziorvosi körzet ellátása ügyében is, úgy határoztak, hogy dr. Szilágyi Szabolcs további öt évig folytathatja szerződéssel a gyógyító munkát.  

 

Végezetül, zárt ülésen az önkormányzat képviselő-testülete Pongrácz Sándor - Díjban részesítette Pámer Ágnes védőnőt. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű