Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat
Legfrissebb

- Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

- Fontos adatok Kalocsa-Paks Duna-hídról

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

2019. május 11. 11:50:46  nyomtatási kép


Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat a Rókus kápolna melletti építkezésnél

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 11., szombat – Az építésfelügyeleti hatóság 2019. május 10-én, pénteken helyszíni vizsgálatot tartott, amely keretében ellenőrizték az építkezés jogszerűségét, az építési terveknek való megfelelést és a kápolnával kapcsolatos előírások betartását - közölte a ház építtetője, pénteken.

 

Kasó Tibor a Paks-Press Hírügynökséghez eljuttatott közleményben emlékeztet arra, hogy Paks város jegyzője, mint első fokú építésügyi hatóság, megkereste a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályát, hogy a Paks, Rókus utca 1148/1 hrsz-ú ingatlanon folyó építkezéssel kapcsolatban hatósági ellenőrzést végezzen.

 

Az építésfelügyeleti hatósági eljárásra a 2019. április 25-i képviselő testületi ülésen elhangzott, Barnabás István alpolgármester által előterjesztett interpellációra adott polgármesteri válasz el nem fogadása miatt került sor, az interpelláló kérésére. Az interpelláló arra kereste a választ, hogy az Önkormányzat illetékesei megvizsgálták-e, hogy az építkezés megfelel-e a HÉSZ előírásainak, és megvizsgálták-e a tervdokumentációt, valamint a tervezői nyilatkozatokat.

 

Az építésfelügyeleti hatóság május 10-én helyszíni vizsgálatot tartott, amely keretében ellenőrizték az építkezés jogszerűségét, az építési terveknek való megfelelést és a kápolnával kapcsolatos előírások betartását.

 

A vizsgálat megállapította, hogy az építkezés a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelel, a kápolnától való védőtávolságok betartásra kerültek, az épület mérete az elfogadott, engedélyezett terveknek megfelel – írja a közleményében Kasó Tibor. 


- Ezzel bizonyítást nyert, hogy az önkormányzat illetékesei mindenben szabályosan jártak el, és az is, hogy a beépítési százalék a tervnek megfelelően, mindössze 23,5 százalékos – fűzte hozzá.

 

Az engedélyezés részeként, az Örökségvédelem hozzájárulását adta az építkezéshez, különféle kikötések megfogalmazása mellett, amelyek betartását rendszeresen ellenőrzi. Az engedélyezés feltétele volt továbbá, a Településképi vélemény, amely a látványtervek alapján, 2017. február 20-án, engedélyezésre javasolta az építési tevékenységet.

Az építkezés megkezdése előtt a közvetlenebbül érintett lakosság megtekinthette a tervezett épület és környezetének 3D-s látványtervét, amelynek során nem merült fel kifogás az építkezéssel szemben.

 

Az építtető kéri a lakosság türelmét és támogatását, hogy az épület elkészültével valóban egy üde építészeti színfolt jelenhessen meg a kápolna szomszédságában – fogalmaz a közleményben Kasó Tibor. +++

 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű