Árulják az egykori Flórián házat
Legfrissebb

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Árulják az egykori Flórián házat

2019. április 15. 20:45:05  nyomtatási kép

                

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 15., hétfő – Vételre kínálják a korábban, az Agricum termelői termékek boltjának is helyet adó épületet a Szent István tér hat szám alatt, közvetlenül az Erzsébet Nagy Szálloda közelében, közel százhatvan millió forintot kérnek érte.

 

A hirdetést az Immo1 Ingatlanközvetítő cég tette közzé, közel két órával ezelőtt. Azt írják róla, hogy Paks egyik kedvelt történelmi óvárosi részén egy, a múlt század elején épült jó karban lévő vegyes funkciójú téglaépületet, mely különböző helyrajzi számon lévő épületrészt tartalmaz. Az alapterülete 1193 négyzetméter. A hirdetés azt is tartalmazza, hogy a Duna felé eső szárnyban három lakást alakítottak ki az évek során a tulajdonosok, a tér felé eső traktusban nagyterű üzletek és raktárak találhatók. Az ingatlan alatt pincerendszer is fut, illetve a tetőtere is hasznosítható.

 

Olyan befektetőknek ajánlják elsősorban ezt az ingatlant, akik a vendéglátás-idegenforgalom területén gondolkodnak - közölte a hirdetést feladó Boroni Design Kft, amelynek az adatbázis szerint a Villany utca 2/B. szám alatt van a székhelye.

 

A paksi önkormányzat a turisztikai irodát ezen a helyen már bezárta, annak új helyet, egy átmeneti időre a Szent István tér 14.c. szám alatt találtak. Korábban szóba került, hogy a bazársoron vesznek három üzleti helyet az iroda számára, ez megtörtént, a felújítás is megindulhat. Ugyancsak bezárt az Agricum termelői bolt is, ez utóbbi végleg megszűnt,  az épület üressé vált.

 

Az eladásra kínált épület ismereteink szerint nincs műemléki védettség alatt, a Flórián család kereskedése volt itt az 1870-es évektől, később Kiss Pál és Utóda birtokolta egy csemege üzlettel, majd az ötvenes években Népbolt volt. +++


Képünk: az épület és előtte a Spájz rendezvényének sátrai, az Agricum is része volt a vásárnak. Így már nem lesznek többé együtt. Kiss G. Péter felvétele - Paks-Press Fotó.


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű