Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről
Legfrissebb

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

- Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

- JETA: térségfejlesztési támogatások

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

2019. április 05. 15:34:57  nyomtatási kép


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 5., péntek – Járosi Márton az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke és Hetzmann Albert, Paksi Energetikai Kerekasztal szervezője levélváltásban próbálja tisztázni, hogy mennyiben volt szükséges Mártha Imre, korábbi MVM vezető Paksra történt meghívása. Mint az korábbról ismeretes, Mártha 2019. február 19-én a Paksi Energetikai Kerekasztal vendége volt.

 

A leveleket Járosi Márton küldte el a Paks-Press Hírügynökségnek. Álláspontja szerint Mártha ismét rátett egy lapáttal, az ATV-ben tartott előadásával. Ezzel Járosi igazolva látja mindazt, amit korábban Mártha szereplésében látott és kifogásolt Hetzmann Albertnek irt levelében.

 

Most, hogy közel másfél hónap telt el a Mártha Imre paksi vendégszereplése után, ismét felszínre került a paksi meghívás ok-okozati összefüggésének elemzése, azok után, hogy az egykori MVM vezető újra szereplést vállalt, ezúttal az ATV műsorában, április negyedikén, amikor is Rónai Egonhoz ült be a stúdióba, egy Egyenes beszédre.

 

Mártha ATV-s interjúja nyílt politikai uszítás, ami remélem előtted is világossá teszi, hogy az ő szerepeltetése  több, mint hiba” – írja Hetzmann Albertnek, Járosi Márton. Jóllehet… Mártha nem szakember, nyílt levelemben bemutattam őt, azok közé soroltam, akik „közöttünk voltak, de nem voltak közülünk valók”, némi jóhiszeműséggel celebnek tekinthetjük, fogalmaz Energiapoltika 2000 Társulat elnöke.

 

Felteszi a kérdést: Miért mi szervezzük az ellenfél/ség propagandáját? Abban reménykedtem, hogy a Mártha Imrének  írt nyílt levelemmel kiiktattunk egy ellenfelet. Nem értem, hogy miért kellett visszahozni a közbeszédbe,  egy "Paksi Energetikai Kerekasztal" programjában nekünk fórumot teremteni a számára.  Az ilyen, szakmai féligazságokat tartalmazó politikai szöveg a legveszélyesebb, különösen, ha mi szervezzük. A mellőzés helyett az "oroszlánbarlangba" való meghívás - a szervezőtől hallottam ezt a kifejezést (t.i. Hetzmann) -   semlegesíti kiállásomat, a bátor szakmai mártír szerep glóriáját ajándékozza az ellenségnek, amit a szoclib sajtó természetesen örömmel kihasznál – mutat rá, Járosi.

 

Hetzmann Albert arról ír, hogy … „Én továbbra is meg vagyok győződve, hogy az igazi szakmai vitának igenis van helye és ugyan úgy kell Nekünk is, mint minden kultúrnépnek, mert a szakmai vitakultúra helyreállítása, ápolás fontos a jövőformálása szempontjából! Szerintem nem ellenségként kell tekinteni a más, eltérő szakmai véleményt megfogalmazókra, hanem érvekkel, szakmai vitába kell és szabad velük bocsátkozni!”

 

Hetzmann Albert úgy fogalmaz, hogy a … kibővített Paksi Energetikai Kerekasztal megszervezésével – PAKS 2 vezetésének és hozzáértő iparági „vendégek” meghívásával - pontosan az volt célja, hogy a résztvevők körében valós szakmai, racionális érvek ütköztetésére legyen lehetőség éppen a „nukleáris oroszlánbarlangban”….

 

Mint ismeretes, Mártha Imre a Paks II. projektról nem állítja, hogy nem épül meg az új atomerőmű, de a magyar-orosz alapszerződésről úgy vélekedik, hogy az, nem ez alapján fog megépülni. Az is ismert, hogy Mártha további üzemidő hosszabbítások mellett kardoskodik a Paks I. esetében, ami miatt volt már egy másik csörtéje Aszódi Attila korábbi államtitkárral is. +++

 

 

Képünk: Mártha Imre a Paksi Energetikai Kerekasztal vendége volt

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. február 19., kedd – Hetzmann Albert, a Paksi Energetikai Kerekasztal (PEK) programszervezője és Mártha Imre, energiaipari szakértő, az MVM korábbi vezérigazgatója (j.) előadása előtt a szervezet rendezvényén, a Csengey Dénes Kulturális Központ klubtermében 2019. február 19-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű