Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja
Legfrissebb

- Elindult a világ első úszó atomerőműve

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

2019. április 03. 13:29:49  nyomtatási kép

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. április 3., szerda – Megnyílt a 38. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás szerdán Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban 20 ország közel 550 kiállítója mutatkozik be április 3-7. között. Már a CONSTRUMA szakkiállítás és vásár mai nyitó napján jelentős érdeklődés kísérte a Paks II. interaktív kamion bemutatkozását.

 

A mozgó kiállítás megújult tatalommal kezdte meg március 25-én idei országjáró körútját, melynek egyik kiemelkedő állomása Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban vasárnapig nyitva tartó seregszemle, ahol első alkalommal vendégeskedik a paksi kamion.

 

Mint a Paks II. Atomerőmű Zrt jelezte: a tavaly hatvanezer látogatót fogadó kamion kívül-belül megújult, a jármű immár akadálymentesített. Az információtárat aktualizálták, a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették.

 

A legkisebbeket új, tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében. Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Valamint egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

 

A Paks II. mobil kiállítása a legfontosabb információkat viszi házhoz az atomenergia biztonságos és környezetkímélő felhasználásáról, a Paksi Atomerőmű hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, illetve a két új blokk létesítéséről korszerű, interaktív tálalásban.

 

Azok, akik megfordulnak a kamionban, betekintést nyerhetnek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól. A vendégek fotókat láthatnak a projekt eddigi mérföldköveiről, eseményeiről, kisfilmek révén megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamint virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben.

 

Az interaktív kamion idei országjáró körútját Kisbéren kezdte március 25-én, majd ellátogat  Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye nagyobb települései, Budapest egyes kerületei mellett nyolc nyári fesztiválra, emellett külön meghívásnak eleget téve részt vesz egy-egy nagyobb rendezvényen, például Pakson, a Város napján, amely tavaly kiemelten sikeres volt, hiszen itt regisztrálták a kamion történetének eddigi legmagasabb napi forgalmát, több mint ezer főt.

 

Idén a megszokottnál korábban, április 3–7. között rendezi meg a Hungexpo a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítást a Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar hazai csúcsrendezvénye ezúttal is egy időben több kiállítást foglal magában: a CONSTRUMA mellett a lakberendezéssel foglalkozó OTTHONDesign, a két évenként sorra kerülő HUNGAROTHERM és a CONSTRUMA Kert várja a vendégeket.

 

A Paks II interaktív kamion a vásárváros III. Fogadó épülete melletti szabad területen minden nap 9-18 óra között várja az érdeklődőket. +++

 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű