Önkormányzat, nagyadózói fogadás
Legfrissebb

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

- Paks II. projekt: folyamatos a munkavégzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Önkormányzat, nagyadózói fogadás

2019. március 21. 20:15:02  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 21., csütörtök – Paks, 2018 éves költségvetésében, közel hatvannégy százalék, 7,5 milliárd forint a helyi adóbevételekből származott, ebből az iparűzési adó 64 százalék, 33 százalék az építményadó, 1,4 százalék a gépjármű -és kommunális adó, további 1,4 százalék a telekadó részaránya – mondta el Szabó Péter polgármester az önkormányzat, nagyadózói fogadására meghívott vállalkozók előtt az Erzsébet Nagy Szállodában, csütörtökön.

 

Paks Város Önkormányzata nevében Szabó Péter köszöntötte a város nagyadózóit az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. március 21-én. A polgármester köszönetet mondott a költségvetésébe befizetett összegekért és tájékoztatott a kiadásokról. Az összejövetelen azon vállalkozások vezetőit köszöntötték, akik a város legjelentősebb összegű adóját fizetik be az önkormányzat büdzséjébe.

 

A hét –és félmilliárdos közhatalmi bevétel teszi lehetővé, hogy a város hitelfelvétel nélkül képes eleget tenni mind a kötelezettségekből, mind pedig az önként vállalt feladatokból származó kiadásainak – fogalmazott Szabó Péter.


A polgármester szavai szerint az utóbbiak jelentősen hozzájárulnak a város lakosságának komfortérzetéhez. Példaként említette az idősek otthonát, a járóbeteg-szakellátást, a múzeum fenntartását. - Ezek a költségvetés mintegy hatvan százalékát teszik ki - tette hozzá.

 

Az intézményhálózat magas színvonalú fenntartása 2,5 milliárdba kerül, az országos egészségpénztártól kapott gyógyellátásra fordítható összeget további 600 millióval egészítjük ki. A szociális ágazatot 500 millióval látjuk el. A kulturális kiadások 200 milliót tesznek ki, az óvodák 600 milliót kapnak a költségvetésből, a város üzemeltetés körében 2,2 milliárd a kiadás, sorolta Szabó Péter. - Ezek az összegek tehát jórészt az adófizetők pénzéből származnak, mondta el.

 

A paksi bővítés is hozzájárul ahhoz, hogy a bevételek általában is emelkednek, már várhatóan ebben az évben – prognosztizálta a 2019-es évet a polgármester. 


Képünkön: Paks Város Önkormányzata nevében Szabó Péter mondott köszönetet a nagyadózói fogadáson, az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. március 21-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű