Kovács Pál megerősítette: vállalná az államtitkári posztot
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kovács Pál megerősítette: vállalná az államtitkári posztot

2019. január 26. 10:16:45  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 26., szombat - Süli János miniszter korábbi kabinetvezetője, Kovács Pál válthatja Aszódi Attilát a beruházásért felelős államtitkári poszton. A paksi nukleáris bővítés múlt héten megüresedett államtitkári posztjának várományosa.

 

A Népszava írásában felidézi, hogy a szakember 2012 és 2014 között az Orbán-kabinet energiaügyért felelős államtitkári posztját töltötte be, de a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kormányzótanácsának alelnökeként is tevékenykedett. Tavaly a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János kabinetjét vezette, ősz óta pedig a jelenlegi Paksi Atomerőmű igazgatósági elnöke és nukleáris igazgatója.

 

A miniszter, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynöksége (OECD NEA) által a Miniszterelnökségen szervezett, „A megbízható, hosszú távú villamosenergia-ellátás és az atomenergia szerepe” című tegnapi konferencia szünetében - a rendezvény moderátori feladatait is ellátó - Kovács Pál a Népszava kérdésére megerősítette: ha felkérik, vállalja a megbízatást.

 

A Moszkvai Energetikai Egyetemen végzett szakember államtitkárként is főképp az atomtechnológia elfogadtatása mellett tört lándzsát.

Süli János a konferenciát megelőző tájékoztatón ennek kapcsán annyit említett, hogy a poszt várományosát hamarosan megnevezik. A döntést azzal indokolta, hogy „a létesítés folytatásában új fázishoz érkeztek”, amit másokkal képzel el. Aszódi Attila, „a projekt arca” munkáját megköszönte, hozzátéve: a jövőben is számítanak rá, hisz a beruházás igényli az általa képviselt tudományos háttérmunkát - írja a Népszava.


Képünkön: Kovács Pál beszél a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynöksége (OECD NEA) által a Miniszterelnökségen szervezett, „A megbízható, hosszú távú villamosenergia-ellátás és az atomenergia szerepe” című konferencián, 2019. január 25-én. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű