Minősített Közművelődési Intézmény a kulturális központ
Legfrissebb

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

- Paks II. projekt: folyamatos a munkavégzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Minősített Közművelődési Intézmény a kulturális központ

2019. január 23. 15:47:09  nyomtatási kép
 

Minősített Közművelődési Intézmény elismerés a Csengey Dénes Kulturális Központnak


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 23., szerda –  Szabó Péter polgármester és Tell Edit igazgató sajtótájékoztatójukon ismertették, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központ, Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert el az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán.

 

Minősített Közművelődési Intézmény lett a Csengey Dénes Kulturális Központ. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly is meghirdette pályázatát a Minősített Közművelődési Intézmény cím elnyerésére.

 

A cím azon közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

 

A díjat Tell Edit igazgató vette át január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából Budapesten. A cím viselésére három évig jogosult az intézmény és ezt a tényt dokumentumain is jogosult feltüntetni.

 

Tell Edit elmondta, az intézmény nem először nyert ilyen címet, 2014-ben Heffner Erika akkori vezető pályázott hasonló sikerrel, de a mostani pályázat nem folytatást jelent, egy új pályázat sikeréről van szó. 

A paksi intézmény négy szakfeladattal pályázott. Megváltozott az eljárásrend és a minőségirányítás az elsődleges szempont. A városi nagyrendezvények, táborok, az ismeretterjesztő rendezvények és a kiállítások voltak a pályázati anyag szakmai témái. Ezeket minősítette a minisztérium kiváló teljesítménynek.

 

A pályázaton kulturális központok, művelődési házak vettek részt. Ugyancsak sikerrel pályázott még Tolna megyéből az Agora Mozi és Művészetek Háza is, amely a Szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központhoz tartozik.

 

A sajtótájékoztatón Paks polgármestere azt emelte ki, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központ jelentősen hozzájárul a város közművelődéséhez, köszönetet mondott a vezetőknek és a munkatársaknak. Hozzátette, az alapfeladatokon túl is jól teljesít az intézmény. – Gondolok itt a városi rendezvényekre, a színházi előadásokra, az ifjúsági nevelésre – fűzte hozzá Szabó Péter.

 

 

Képünkön:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 23., szerda –  Szabó Péter polgármester és Tell Edit sajtótájékoztatójukon ismertetik, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központ, Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert el az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

f

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű