Paks-Dunakömlőd kerékpárút építés – szerződéskötés
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks-Dunakömlőd kerékpárút építés – szerződéskötés

2019. január 16. 11:37:33  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 16., szerda – A Paks és Dunakömlőd közötti kerékpárút megépítéséről kötött szerződést Szabó Péter polgármester és Kiszli László, a Soltút Kft. ügyvezetője a Polgármesteri Hivatalban 2019. január 16-án.

 

A sikeres közbeszerzési eljárás után sajtó-nyilvános, kivitelezést rögzítő szerződéskötésen állapodtak meg a részletekről. A Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. és a Real-Rent Kft., cégek a közös ajánlattevők. Az építési munkaterület átadás-átvételét a szerződéskötést követően tartották meg.

 

A sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester és az ajánlattevők képviseletében Kiszli László, a Soltút Kft. ügyvezetője tájékoztatták az újságírókat. Szabó Péternek, a projekt előzményeit ismertető szavai szerint 2018 tavaszán az önkormányzat a településfejlesztési operatív programban nyert pályázati összeget, valamint a saját forrással kiegészítve több mint félmilliárd forintból valósulhat meg a 2,5 kilométeres beruházás. Hozzátette, hogy a kerékpárút hasznos lesz mind a paksiak, mind a kömlődiek szempontjából, hiszen jelentősen megkönnyíti a munkába járást és a szabadidő hasznos eltöltését is. 

Az útvonal megépítése segít abban is, hogy a töltést Madocsa-Bölcske irányában jobb feltételek között, biztonságosabban lehet majd elérni. Az építkezés folyamán jelzőtáblákat, lámpákat létesítenek, kiépítik a csapadékvíz-elvezetést.

 

– A kerékpárút-hálózat program kiemelt figyelmet kap az önkormányzatnál, úthálózati tervvel rendelkezünk – folytatta Szabó Péter. Mint mondta, ugyancsak ebben az évben valósulhat meg, a Gesztenyés út - Kishegyi út, illetve az Ifjúság útszakasz faltól-falig történő megújítása, amelyben egy kerékpárút is szerepel. Folytatják a kerékpárút építését a Gesztenyés úton, a Pollack Mihály út – Kápolna utca szakaszon, a Dózsa György útra történő csatlakozással. Ezek a fejlesztések szintén a közeli jövőben valósulhatnak meg – tette hozzá.

 

A ma aláírt szerződés szerint a kivitelezési határidő 2019. augusztus 30-a. Mint elhangzott, ez nem túlságosan hosszú idő ahhoz képest, hogy meglehetősen nehéz terepmunka vár a kivitelezőkre.

 

A Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője azt mondta, a kerékpárút kétirányú közlekedést biztosít majd, a biztonságos közlekedés érdekében a vasúti átjárót megfelelően építik ki, a hatos úti átkelő környékén hidat építenek, közvilágítással. Az út az árvízvédelmi oldalon valósul meg, kihívást jelent a gondozatlan terület és az előre nem látható tavaszi időjárási viszonyok. A vasúti forgalmat nem akadályozzák az építés folyamán. A tervek szerint a vasúti töltés magasságában építik meg a kerékpárutat is. Kiszli László arról is beszélt, hogy a hatos út forgalmát a lehető legkevesebb ideig korlátozzák majd.

 

A Paks-Press Hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy a vasutat, illetve a hatos utat hol keresztezi majd a kerékpárút, úgy válaszolt, hogy Kömlőd felől, a Halászcsárda környékén építik ki az átjárót, mind a hatos út, mind a vasút vonatkozásában. Amikor a paksiak Kömlőd irányába kerekeznek, előbb el kell érniük a hajóállomást. Ez utóbbi feladat, azonban nem ennek a projektnek a része.

- A mostani megállapodás a hajóállomástól a kömlődi Halászcsárdáig tartó szakaszra vonatkozik - fogalmazott az ügyvezető.

 

A kerékpárosok – amíg a szovjet emlékműtől a kikötőig illetve a téglagyárig, a hajóállomásig elérnek, az eddigi szokások szerint a gyalogutat használják és a biztonságos átkelésre is figyelniük kell. E köztes szakasz megépítése minden bizonnyal egy következő projekt része lehet.

Ez a most megépülő szakasz azonban a két pont közötti kerékpáros közlekedés egyik neuralgikus problémáját oldja meg.

 

 

Képünkön: Szerződéskötés

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 16., szerda – A Paks és Dunakömlőd közötti kerékpárút megépítéséről kötött szerződést Szabó Péter polgármester és Kiszli László, a Soltút Kft. ügyvezetője a Polgármesteri Hivatalban 2019. január 16-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű