Térségfejlesztési pályázat
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Térségfejlesztési pályázat

2018. december 18. 17:33:35  nyomtatási kép

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumi ülése: közel kétmilliárd forintra pályázhat negyvenhét önkormányzat

 

(PAKS-PRESS) Medina, 2018. december 18., kedd – A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumi ülésén közel kétmilliárd forintos támogatási összeggel, hét ablakot nyitottak meg. Egy önkormányzat akár négy pályázatot is benyújthat, kevesebb önrésszel. A pályázatok benyújtási határideje február 15.

 

2018-ban a JETA ismét pályázatot nyújtott be térségfejlesztési támogatásra a Miniszterelnökséghez, hárommilliárd forint összegre. A pályázat szakmai programjában bemutatásra kerültek a fejlesztési célok, amelyek a korábbiaknál szorosabban illeszkednek a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartási programjához. Prioritást élveznek majd a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek – közölte a szervezet.

 

Az Alapítvány pályázata pozitív elbírálásban részesült. Támogatási szerződést Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget irányító miniszter látta el kézjegyével.

 

A Medinán, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma 2018. december 18-án tartott kuratóriumi ülésen közzétételre került pályázati felhívásban hét pályázati ablakot nyitottak meg közel kétmilliárd forintos támogatási összeggel.

 

A kedvezményezett települések önkormányzatai pályázhatnak a már megvalósítás alatt álló, nagyobb léptékű pályázataik önrészének részleges kiváltására, továbbá az életminőség és az életbiztonság emelését szolgáló programokra.

 

Támogatási lehetőség nyílik a közösségi épületek energia-racionalizálására és a helyi építészeti értékek megóvására, a szolgáltatási infrastruktúra elemek terveinek, megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítési támogatására, valamint elsősorban a kistelepüléseket segíti majd a közösségi rendezvények (falunap, fesztivál) megvalósításához igényelhető támogatás.

 

Egy önkormányzat akár négy pályázatot is benyújthat egyidejűleg, a pályázati szabályzati rend szerint. Jelentősen nőttek a pályázati intenzitási szintek, azaz kevesebb önrészt kell vállalniuk az önkormányzatoknak a megpályázott projektjeikhez. A pályázatok beadási határideje 2018. február 15.

A Kuratórium 2019. tavaszán újabb pályázati felhívást tesz közzé egymilliárd forint összegértékben.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű