Térségfejlesztési pályázat
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Térségfejlesztési pályázat

2018. december 18. 17:33:35  nyomtatási kép

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumi ülése: közel kétmilliárd forintra pályázhat negyvenhét önkormányzat

 

(PAKS-PRESS) Medina, 2018. december 18., kedd – A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumi ülésén közel kétmilliárd forintos támogatási összeggel, hét ablakot nyitottak meg. Egy önkormányzat akár négy pályázatot is benyújthat, kevesebb önrésszel. A pályázatok benyújtási határideje február 15.

 

2018-ban a JETA ismét pályázatot nyújtott be térségfejlesztési támogatásra a Miniszterelnökséghez, hárommilliárd forint összegre. A pályázat szakmai programjában bemutatásra kerültek a fejlesztési célok, amelyek a korábbiaknál szorosabban illeszkednek a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartási programjához. Prioritást élveznek majd a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek – közölte a szervezet.

 

Az Alapítvány pályázata pozitív elbírálásban részesült. Támogatási szerződést Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget irányító miniszter látta el kézjegyével.

 

A Medinán, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma 2018. december 18-án tartott kuratóriumi ülésen közzétételre került pályázati felhívásban hét pályázati ablakot nyitottak meg közel kétmilliárd forintos támogatási összeggel.

 

A kedvezményezett települések önkormányzatai pályázhatnak a már megvalósítás alatt álló, nagyobb léptékű pályázataik önrészének részleges kiváltására, továbbá az életminőség és az életbiztonság emelését szolgáló programokra.

 

Támogatási lehetőség nyílik a közösségi épületek energia-racionalizálására és a helyi építészeti értékek megóvására, a szolgáltatási infrastruktúra elemek terveinek, megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítési támogatására, valamint elsősorban a kistelepüléseket segíti majd a közösségi rendezvények (falunap, fesztivál) megvalósításához igényelhető támogatás.

 

Egy önkormányzat akár négy pályázatot is benyújthat egyidejűleg, a pályázati szabályzati rend szerint. Jelentősen nőttek a pályázati intenzitási szintek, azaz kevesebb önrészt kell vállalniuk az önkormányzatoknak a megpályázott projektjeikhez. A pályázatok beadási határideje 2018. február 15.

A Kuratórium 2019. tavaszán újabb pályázati felhívást tesz közzé egymilliárd forint összegértékben.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű