Süli János miniszter a fejét fogta
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János miniszter a fejét fogta

2018. december 15. 11:02:31  nyomtatási kép


Obstrukció – és botránypolitizálás a Parlamentben

Süli János miniszter a fejét fogta


(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 15., szombat – A Jobbik által elhelyezett egyik ideiglenes hangszóró éppen Süli János miniszter mögött dübörög. - Inkább a fülemet fogtam, hogy ne kelljen halláskárosodás miatt majd perelnem - mondta el Süli János a felvételről, amely a Parlamentben készült az ellenzéki botránypolitizálás közepette. A Paks-Press arról kérdezte minisztert, mi történik a képen? De Süli János más érdekes dolgokról is beszélt az ügy okán.

 

A túlóratörvényről… Váratlan akcióval akarta megbénítani az ellenzék a Parlament munkáját. December 12-én a rendszerváltás utáni parlamentarizmus talán legnagyobb botránya közepette az Országgyűlés megszavazta a munka törvénykönyvének Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos fideszes képviselők által javasolt módosítását, így 2019-től életbe lép az ellenzői által „rabszolgatörvénynek” nevezett változtatás. 130 igen, 52 nem, és 1 tartózkodás mellett fogadták el, miközben az ellenzéki képviselők folyamatosan próbálták akadályozni a szavazást.

 

Az egész előzménye az ellenzék egyik kezdeményezése volt arra, hogy minél inkább nehezítse a 400 túlórát előíró módosítás elfogadását. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK ugyanis hétfőn 2925 módosító javaslatot nyújtott be – erről kellett volna egyenként szavazniuk a képviselőknek.

 

- Az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt – fogalmazott Süli János, aki különböző vezetői tisztségekben dolgozott az atomerőműben: vannak időszakok, amikor szükség van a túlórák elrendelésére. 

De például az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak – mondta el. Hozzátette, mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat és nem három év múlva és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóra-vállalás. 

 

- Ami az elmúlt napok tüntetés és felfordulás sorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig - mondta a Paks-Press-nek Süli János. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű