Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

2018. december 11. 15:26:55  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 11., kedd - 2018. november 29-én partnerségi szerződést kötött egymással az InnoEnergy, Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete és az MVM Csoport, Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja.

 

A két cég együttműködésének fókuszában a villamos energetikát érintő fejlesztések támogatása áll. Céljuk, hogy együtt olyan hazai, illetve régiós startupokat, kezdő vállalkozásokat karoljanak fel, amelyek piacképes energetikai innovációik révén a tiszta- és megújuló energiák felhasználásának hatékonyságát növelik, és sok ember számára teszik elérhetővé ezeket az energiaforrásokat az előállítási-szállítási költségek csökkentése, valamint a széndioxid-kibocsátás visszaszorítása mellett.

 

A megállapodás értelmében az MVM Csoport aktívan bekapcsolódik az InnoEnergy magyarországi központja által kiemelten kezelt programokba az oktatás, a projektmenedzsment és üzletfejlesztés terén, valamint részt vesz az InnoEnergy partnereként a legfontosabb hazai iparági eseményeken, illetve a fejlesztőkkel való együttműködések megvalósításában.

 

- Az általunk felkarolt startupok, vállalkozások hatalmas lehetőséghez juthatnak azáltal, hogy közvetlen kapcsolatot építhetnek ki az egyik legjelentősebb régiós villamos energetikai nagyvállalattal. Az MVM pedig új, kedvező befektetési lehetőségeket ismerhet meg a tiszta energia előállításával, hasznosításával foglalkozó innovatív vállalkozások tevékenységein keresztül, aminek köszönhetően tovább erősíthetik a pozícióikat az energiaszektoron belül Magyarországon, illetve a kelet-európai régióban – hangsúlyozta Jakub Miler, az InnoEnergy CE ügyvezető igazgatója.

 

Az MVM szintén a közös sikerek elérésében látja a most megkötött partnerség legfőbb erősségét.

 

- Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy szélesítsük a szolgáltatási portfoliónkat, új üzleti lehetőségeket kutassunk fel és partnerségi együttműködések révén erős kapcsolatokat építsünk ki a feltörekvő innovatív közép-és kelet európai startupokkal. Hiszünk abban, hogy az InnoEnergy-vel a közös munka révén aktívan bekapcsolódhatunk a jövő energiaiparának formálásába, illetve hozzájárulhatunk a fenntartható európai energetikai ökoszisztéma megteremtéséhez – emelte ki Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai innovációs igazgatója.

 

Az InnoEnergy és az MVM kapcsolata nem egészen újkeletű. Már 2017-ben, a szinergiákat keresve megnyitottuk egymás üzletfejlesztési programjainkat a másik fél által segített innovatív vállalkozások számára: az MVM Zrt. és a Smart Future Lab Zrt. Edison Programja és az InnoEnergy PRIMER programja Magyarországon összehangolt tematikával került végrehajtásra. 


- A mostani megállapodással az együttműködés a technológia, üzlet és oktatás terén is kiszélesedik – nyilatkozta Dervalics Ákos az InnoEnergy hazai képviseletének vezetője. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű