Kormány: útberuházások a Közép-Duna menti térségben
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kormány: útberuházások a Közép-Duna menti térségben

2018. november 26. 12:23:41  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. november 26., hétfő - Új szakaszba léptek azok az útberuházások, amelyek lényegében a majdani Paks II. projekt előzményei. A Kormány 1573/2018. (XI. 15.) Korm. határozata a Közép-Duna menti térségben tervezett országos és helyi közúti, valamint vasúti felújítások és fejlesztések megvalósításáról a Magyar Közlöny 177. számában jelent meg.  

 

Ebben az olvasható, hogy a Kormány egyetért a Közép-Duna menti térségben tervezett, országos és helyi közúti, valamint vasúti felújítások és fejlesztések megvalósításával, felhívja az  innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy gondoskodjon a vonatkozó országos és helyi közúti, valamint vasúti felújítások és fejlesztések megvalósításához szükséges intézkedések megtételéről; a végrehajtásért az innovációért és technológiáért felelős miniszter a felelős, a határidő folyamatos.

 

A Közép-Duna menti térségben tervezett országos és helyi közúti, valamint vasúti felújítások és fejlesztések projektlistájában mások mellett - Paks és a városkörnyék is szerepel.

 

A közlés szerint felújítják a 6231. jelű összekötő utat Paks – megyehatár közötti szakaszát, amely a Paks - Németkér közötti útszakaszt jelenti, a 6232. jelű összekötő utat ez a Paks-Pusztahencse-Nagydorog közötti útszakasz, az 5111. jelű összekötő utat, Dunaföldvár-Madocsa-Dunakömlőd között.

 

Ami a szomszéd településeket illeti, megújul az 51162. jelű, gerjeni bekötő út, az 5112. jelű összekötő út Dunaszentgyörgy – M6 autópálya közötti, Tolna-Fadd-Dunaszentgyörgy közötti útszakasz, a 6236. jelű összekötő út Pusztahencse-Györköny-Nagydorog között, továbbá a 62137. jelű Puszthancsei út.

 

A Közlönyben megjelent határozat arról is szól, hogy a 6233. jelű összekötő út 63. számú főút – Kölesd - Biritó közötti útszakasz felújítására is sor kerül, ugyancsak megújulhat a 5116. jelű összekötő út Tolna–Bogyiszló közötti, és a 6317. jelű összekötő út Harc–Sárszentlőrinc, tovább a Biritó-Csámpa közötti, a Szedres-Medina szőlőhegy közötti továbbá a Nagydorog-Kajdacs közötti útszakasz és a 6313. jelű összekötő út felújítása Kölesd-Gyönk között.

 

A Duna túlsó oldalán, Bács-Kiskun megyében az 5106. jelű összekötő út Dunapataj–Foktő közötti szakasz felújítása is elkészülhet csakúgy, mint az 5301. jelű összekötő út Homokmégyi elágzó – Kalocsa közötti szakasz felújítása is. 


A további felsorolásban helyet kapott a Dunapataj-Újtelek közötti, a Pörböly–Alsónyék közötti szakasz felújítása az 5513. és 5115. jelű összekötő utakkal együtt és még további alsóbb rendű utak. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű