MVM Élménynap a zene világában
Legfrissebb

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

- Kovács Pál: a gazdaság erősödésével nő az áramfogyasztás is

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MVM Élménynap a zene világában

2018. november 15. 14:43:14  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2018. november 15., csütörtök - Összesen közel 100 millió forint adományt adott át az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt.,  a sorrendben tizenegyedik alkalommal megrendezett Élménynapon, amelyen mintegy 800 hátrányos helyzetű, beteg kisgyermek legszebb napját szervezték meg, idén a zene világát teremtve a Millenáris Park „D” épületében, csütörtökön. 

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. tizenegyedik alkalommal rendezte meg a „Legszebb napom” szlogent viselő Élménynap elnevezésű rendezvényét, idén a zene világának témakörében. 

A gyerekek megismerhették a dallamok világát, egy mesésen kalandos utazásra indulhattak a „Zeneverzum” rendkívüli bolygóira, ahol különleges figurákkal és hangszerekkel ismerkedhettek meg. Így többek között vonós, fúvós, ütős, pengetős és húzós hangszerek várták őket, valamint vidám színpadi előadásoknak tapsolhattak.

 

Az esemény misszióját évekkel ezelőtt az adta, hogy a beteg, illetve tartós fogyatékkal élő kisgyermekek egy nap erejéig ne gondoljanak problémáikra és feledhetetlen élményben lehessen részük. Az Élménynapra közel 800 tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermek érkezett.

 

A házigazdák képviseletében Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója és Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója adományokat ad át 12 intézmény és civil szervezet részére, közel 100 millió forint értékben.

 

Mint Kóbor György köszöntőjében többek között elmondta: - Ebben az évben immár tizenegyedik alkalommal szerveztük meg ezt az Élménynapot, hogy valóban a „Legszebb napot” hozzuk el a gyerekeknek. Ezzel egy napot vállaltunk abból a 365-ből, amikor tehermentesíthetjük azokat a civil szervezeteket, szülőket, akik mindennapjaikban rengeteget tesznek ezekért a gyermekekért. Örülünk és megköszönjük a lehetőséget, hogy ezt a szép Élménynapot elhozhattuk ma ide – fogalmazott.

 

Az izgalmas programok és koncertek alatt a két társaság munkavállalói közül közel százan önkéntesként, játékos formában segítették a kicsiket a zene világát megidéző rendezvényen a nap során.

 

A tizenkét szervezet többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alaptevékenységük fenntartására fordítja majd ezt az összeget.

 

Adományban részesült: az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Zabszalma Alapítvány, a Motivál-ló Alapítvány, a Daniló Sportegyesület, valamint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ.

 

Az elmúlt évtizedben több százmillió forinttal támogatta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. a rászoruló gyermekek nevelését és gyógyítását, segítve azokat az intézményeket, alapítványokat, amelyek akár kórházi kezeléseket, akár különleges fejlesztő terápiákat, oktatási programokat szerveznek részükre. +++


Képünkön: közös fotó készül a díjazottakról. (A szerző felvétele.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű