Süli János: engedélyezhető tervek készülnek
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

2018. november 13. 19:50:15  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. november 13., kedd – A rendszeres tájékoztatás jegyében adunk megbízható információkat mindazoknak, akik a beruházásról érdeklődnek  - mondta Süli János miniszter  a Paksi Energetikai Kerekasztal (PEK) találkozója előtti sajtótájékoztatóján a Csengey Dénes Kulturális Központban, 2018. november 13-án.

 

Mint ismeretes, a Paksi Energetikai Kerekasztal többnyire atomerőműves szakemberek tanácskozási fóruma. Süli János fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a hiteles tájékoztatás a Paks 2. projekttel kapcsolatban nem minden médium erénye, mint az a napokban megjelent, 2032-es esztendőről írtak, de mint fogalmazott, az újságíró a dátumot összekeverte valószínű az egyes blokk várható leállásának idejével.

– Fontos, hogy naprakész információkat adjuk, mind a Parlamentben, a szakbizottságokban és az embereknek – fogalmazott. Hozzátette, hogy a közeli jövőben a térség polgármesterei is első kézből kapnak információt.  

 

- A tájékoztatás mellett dolgozunk, de a legfontosabb, hogy olyan tervek készüljenek, amelyek engedélyezhetők és megépíthetők legyenek, és a blokkok üzemeltethetőek legyenek majd 60 évig – tette hozzá.

 

A felvonulási területen 80 létesítmény készül, a harmadik épület engedélyezése van folyamatban – mondta el Süli János. A hatóságnak 15 hónap áll majd rendelkezésre, a tervek bírálatakor, tehát időigényes folyamatról van szó, „nem az a lényeg, hogy hordjunk össze egy nagy dombot, aztán itt van” – mutatott rá.

 

Utalt arra is, hogy kormányokon átívelő, hosszabb folyamat az új blokkok megvalósítása és tény az is, hogy a paksi atomerőmű is két részletben készült el, aminek az volt a pozitív hozadéka, hogy a 3-4-es blokkok már műszakilag is jobbnak bizonyultak a korábbiaknál.  

 

– A „késés” miatt azok izgulnak, akik nem szeretnék, hogy elkészüljenek az új blokkok. De amikor két ország vezetője mondta el, hogy megépül, elegendő garancia kell, hogy legyen – tette hozzá Süli János.


A helyi sajtó munkatársainak adott interjú után a miniszter kötetlen beszélgetést folytatott a PEK résztvevőivel. +++

x

Paksi Atomerőmű