Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 18.

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

2018. november 07. 11:49:11  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Nagydorog, 2018. november 7., szerda – A Paks 2. projekt előrehaladásával a térség 41 településén megvalósuló fejlesztések megindultak. Az elszállásolás, az élelmezés-ellátást, az úthálózat járhatóvá-tételét, a víz-csapadékvíz megfelelő kezelését, az infrastruktúra javítását kiemelt feladatként kezeljük – mondta Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője Nagydorogon, az úniós pályázati pénzből biztosító több, mint 100 milliós beruházás átadásán, szerdán.

 

Nagydorog esetében a továbbiakban még áttekintik a helyi laktanya átalakítását, az elhelyezés, és a szolgáltatás-bővítés jegyében. A projekt a térségfelzárkóztatás és befogadásra való alkalmasság tekintetében vállal közreműködést, egyebek között a szociális lakások kialakításában kíván a fejlesztésekhez forrásokat hozzátenni.

 

Kovács György, Nagydorog Nagyközség polgármestere újságírói kérdésekre válaszolva egyebek között elmondta, hogy a település hosszabb ideje húzódó problémája oldódott meg a most elkészült beruházással, miután a terület vízelvezető képessége a domborzati okok miatt jelentősen korlátozott volt. 


- A helyi lakosság komfortérzetét nagymértékben javító beruházás után élhetőbbé vált a település – tette hozzá a polgármester, aki továbbra számít a Paks 2. projekt során felhasználható további támogatásra.  

 

Az átadási ünnepségen a helyi általános iskola tanulói, közmunkások és más résztvevők fákat ültettek a vízelvezető árkok mentén.  


Fehérvári Tamás a Tolna megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a milliárdos összegben a megyéhez érkezett úniós pénz jórészére már pályáztak a települések.

 

Képünkön: Fehérvári Tamás a Tolna megyei Közgyűlés elnöke és Kovács György, Nagydorog Nagyközség polgármestere (b.-j.) átvágják a nemzeti színű szalagot a beruházás avató ünnepségén, Nagydorogon, a Vasút utcában 2018. november 7-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű