Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat
Legfrissebb

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

- Kovács Pál: a gazdaság erősödésével nő az áramfogyasztás is

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

2018. október 11. 08:12:57  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. október 11., csütörtök (PAKS-PRESS) – Ötödik alkalommal módosította az önkormányzat költségvetését Paks város képviselő-testülete, miután a bevételek lehetőséget adnak erre. A grémium a szakbizottságok összetételének változásáról is döntött, továbbá kitüntetés adományozásáról határoztak szerdai ülésükön.

 

A költségvetési módosítás nyomán újabb útfelújítás kezdődik, a Gesztenyés út teljes körű felújítása indulhat: megújul a járda, közmű, kerékpárút is épül. Az Ifjúság út és a Kishegyi út közötti szakasz megújítása már várhat tovább. Ehhez az önkormányzat már kész kiviteli tervekkel rendelkezik, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után elkezdődhet a munka.

 

Ugyancsak fontos tétel a módosítás eredményeképpen a Kurcsatov úti tömbbelső felújítása - mondta el a testületi ülés után Szabó Péter polgármester. – Itt a második ütemben, az Ifjúság úttól keletre néző részek javulhatnak, szintén kész kiviteli tervek állanak rendelkezésre – fűzte hozzá.

 

A költségvetési módosítás harmadik elemeként említette a polgármester, hogy a Dunakömlődi út, faltól-falig történő út- és közmű felújítása is megkezdődhet. A munkálatokat akár már ötven nap után megkezdhetik, mind a három esetben.

 

Személyi változásokról is határozott a testület. A humán bizottság elnökévé Ulbert Sándort választották, a gazdasági bizottság külső tagjaként dr. Hanol János helyett Molnár József, a városépítő bizottságban pedig Ulbert Sándor helyett Müller Attila építészmérnök dolgozik majd külső tagként. Ennek magyarázata, hogy Ulbert Sándor megválasztott képviselő lett, dr. Hanol János pedig lemondott gazdasági bizottsági külső tagságáról, miután kommunikációs csoportvezetőként köztisztviselő lesz a Polgármesteri Hivatalban.

 

A képviselők véleményezték a KLIK által megállapított általános iskolai körzeteket, elfogadták a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. illetve a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. első félévi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint alapítványi, közalapítványi támogatásokról döntöttek.

 

Pro Urbe Emlékérmet adományoz a város önkormányzata Faller Dezsőnek, Paks gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért. Az elismerést az október 23-i városi ünnepségen adják át. 


Képünkön: a Gesztenyés út. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű