Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat
Legfrissebb

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

- Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

- Világszerte épülnek innovatív 3+ generációs blokkok

- Új városközpont: ingatlanvásárlásba kezd az önkormányzat

- Testületi döntések

- West Hungária Bau Kft. alapkőletételi ünnepség Pakson

- Atomerőmű - Társadalmi ellenőrzés

- Paks II.: Családi Nap

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

2018. október 11. 08:12:57  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. október 11., csütörtök (PAKS-PRESS) – Ötödik alkalommal módosította az önkormányzat költségvetését Paks város képviselő-testülete, miután a bevételek lehetőséget adnak erre. A grémium a szakbizottságok összetételének változásáról is döntött, továbbá kitüntetés adományozásáról határoztak szerdai ülésükön.

 

A költségvetési módosítás nyomán újabb útfelújítás kezdődik, a Gesztenyés út teljes körű felújítása indulhat: megújul a járda, közmű, kerékpárút is épül. Az Ifjúság út és a Kishegyi út közötti szakasz megújítása már várhat tovább. Ehhez az önkormányzat már kész kiviteli tervekkel rendelkezik, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után elkezdődhet a munka.

 

Ugyancsak fontos tétel a módosítás eredményeképpen a Kurcsatov úti tömbbelső felújítása - mondta el a testületi ülés után Szabó Péter polgármester. – Itt a második ütemben, az Ifjúság úttól keletre néző részek javulhatnak, szintén kész kiviteli tervek állanak rendelkezésre – fűzte hozzá.

 

A költségvetési módosítás harmadik elemeként említette a polgármester, hogy a Dunakömlődi út, faltól-falig történő út- és közmű felújítása is megkezdődhet. A munkálatokat akár már ötven nap után megkezdhetik, mind a három esetben.

 

Személyi változásokról is határozott a testület. A humán bizottság elnökévé Ulbert Sándort választották, a gazdasági bizottság külső tagjaként dr. Hanol János helyett Molnár József, a városépítő bizottságban pedig Ulbert Sándor helyett Müller Attila építészmérnök dolgozik majd külső tagként. Ennek magyarázata, hogy Ulbert Sándor megválasztott képviselő lett, dr. Hanol János pedig lemondott gazdasági bizottsági külső tagságáról, miután kommunikációs csoportvezetőként köztisztviselő lesz a Polgármesteri Hivatalban.

 

A képviselők véleményezték a KLIK által megállapított általános iskolai körzeteket, elfogadták a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. illetve a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. első félévi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint alapítványi, közalapítványi támogatásokról döntöttek.

 

Pro Urbe Emlékérmet adományoz a város önkormányzata Faller Dezsőnek, Paks gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért. Az elismerést az október 23-i városi ünnepségen adják át. 


Képünkön: a Gesztenyés út. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű