Újabb elismerés a C-15 projektnek
Legfrissebb

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

- Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

- Világszerte épülnek innovatív 3+ generációs blokkok

- Új városközpont: ingatlanvásárlásba kezd az önkormányzat

- Testületi döntések

- West Hungária Bau Kft. alapkőletételi ünnepség Pakson

- Atomerőmű - Társadalmi ellenőrzés

- Paks II.: Családi Nap

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Újabb elismerés a C-15 projektnek

2018. szeptember 25. 14:12:56  nyomtatási kép


 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:


Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (PAKS-PRESS) - A 100 legérdekesebb magyar innováció 2018. című kiadványban szerepel a Paksi Atomerőmű 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetéséről szóló C-15 projektje, amely korábban már többek között megkapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. évi Fejlesztési Innovációs díját is. A kiadványt Budapesten mutatták be az újságíróknak, kedden.

 

Kiss Attila, az Innoexpo Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a kiadvánnyal az a szervezők fő célja, hogy teret adjanak az innovációnak és szeretnék elősegíteni a sikeres magyar innovációk itthoni hasznosulását.

 

Mindezzel a versenyképességét és fenntarthatóságot szeretnék növelni, melyhez megnyerték az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatását is, s távlati terveik szerint ezt a folyamatot 2020-ra szeretnék kiterjeszteni a V4 országokra is.

 

A neves szakemberekből álló zsűri több mint 500 innovációból választotta ki azt a százat, amely a kiadványba bekerült. Ezek egyike az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. rendkívül sikeres és nagy gazdasági hasznot hozó C-15 projektje.


A projekt részletes leírása mellett az is szerepel a kiadványban, hogy a 15 hónapos üzemeltetési ciklus eredményeképpen 2017-ben a Paksi Atomerőmű 16097,6 GWh termelési rekordot ért el, rendelkezésre állási mutatója szintén rekordértékkel elérte a 91,9 százalékot és a hármas blokk a VVER-440 típusú blokkok közül a világon elsőként, 100 százalékos kihasználtsággal üzemelt.

 

A kiadvány csak az első lépés az innováció támogatásában, mert ezt követően jövő év január 15-én lesz egy Díjátadó gála és jótékonysági est, melyen a most megjelentetett száz innováció közül a 10 legsikeresebbet külön díjazzák majd. Ezt követően pedig március 1-3. között a Hungexpo segítségével megszervezik az első Innovációs kiállítás és vásár rendezvényét, hogy minél szélesebb körű bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a hazai innovációnak.

 

Fontosnak tartják, hogy bevonják az egyetemeket ebbe a munkába, sőt akár a középiskolásoknak is szeretnének lehetőséget biztosítani, hogy megmutathassák új elképzeléseiket. A száz megjelentetett innovációból 24 kapcsolódik a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz.

 

Mivel a szervezők véleménye szerint rendkívül fontos a nyilvánosság, hogy minél többen megismerhessék ezeket a hazai fejlesztéseket, a több tízezer példányban megjelent kiadvány az újságárusoknál is megvásárolható.

 

Képünkön: Kiss Attila, Innoexpo Kft. ügyvezető igazgatója beszél. A kép a szerző felvétele. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű