Atomerőmű a Tudományok fővárosában
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Atomerőmű a Tudományok fővárosában

2018. szeptember 23. 12:53:50  nyomtatási kép

Budapest, 2018. szeptember 23., vasárnap (PAKS-PRESS) – Sugárkapu, sugárvédett jármű, az ESZI tanárai és diákjai által bemutatott fizikai kísérletek, virtuális erőmű-látogatás, „Bújj a bőrünkbe – öltözz erőműves dolgozónak” játék, atomerőmű ismereti teszt is várták az érdeklődőket az MVM Paksi Atomerőmű standján, a Tudományok fővárosa rendezvényén, az Erzsébet téri Akvárium klubban, vasárnap.

 

Mayer György, a Paks-Press tudósítója jelenti:

 

A sok érdekesség és kiállító cég között külön területen mutatkozott be a paksi atomerőmű és az Atomenergetikai Múzeum. A fiatalokat az ESZI tanárai és hallgatói által bemutatott kísérletek, a robbanások, pukkanások, elektromos kisülések, a védőruhába öltözés lehetősége és ezzel együtt a sugárkapu kipróbálása, a robosztus Komondor sugárvédett jármű, melybe be is lehetett szállni, valamint a VR-szemüvegben átélt virtuális erőmű látogatás érdekelte, de legalább ekkora érdeklődés kísérte a teremben bemutatott robotokat, és a különféle ismeretterjesztő előadásokat.

 

A bőséges választékban nemcsak drónok reptetése, a svábhegyi csillagvizsgáló távcsöveinek kipróbálása, napkitörések tanulmányozása és mikroszkópok segítségével meteoritok szerkezetének vizsgálata szerepelt, de számtalan érdekes és többféle feladatra alkalmas robottal, versenyautóval is találkozhattak az érdeklődők.

 

Az idén második alkalommal megszervezett „Tudományok fővárosa” rendezvény célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a mérnöki és a kutatói munka iránt.

 

Az Erzsébet téri Akvárium Klubban élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatták be tevékenységüket. A rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű volt. 


A kép a szerző felvétele +++

 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű